Ώρα για δουλειά στο νέο Τελωνείο στο λιμάνι

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, όπως γνωστοποιεί ο Νότης Μηταράκης
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 05/06/2024 - 12:12
Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του αναβαθμισμένου και ανακαινισμένου Τελωνείο εξωτερικού της Χίου
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το νέο τελωνείο στο λιμάνι, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση και των αιθουσών της παλιάς ιχθυόσκαλας, γνωστοποίησε με την παρακάτω ανάρτησή του ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

"Εκδόθηκε σήμερα, μετά από πολύ κόπο, η τελική οικοδομική άδεια για το νέο Τελωνείο λιμένα Χίου. Έργο πνοής για την τουριστική ανάπτυξη. Έργο χρηματοδοτούμενο πλήρως από το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, το οποίο θα εκτελέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό το Municipal Port Office of Chios."

Σε συνέντευξή του για το θέμα στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Ν. Μηταράκης επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα στη διαγωνιστική διαδικασία (ενστάσεις κ.λ.π.)και με δεδομένο ότι αδειοδοτικά δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα, το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2024, εκτιμώντας ότι υπάρχει πιθανότητα έως τα τέλη του 2025 και μέχρι το καλοκαίρι του 2026 να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, η οποία προφανώς - όπως είπε- θα γίνεται τμηματικά, όπως γίνεται τώρα και με την αίθουσα του αεροδρομίου.

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη πύλη εισόδου επισκεπτών στο νησί, δεδομένης της αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, θυμίζοντας ότι επί υπουργίας του στο Υπουργείο Μετανάστευσης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου, που φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Σχετικά Άρθρα