Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Οριστικοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ και μηδενικό ΦΠΑ σε Οινούσσες και Ψαρά

Ζητά από την Κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου
Παρ, 29/05/2020 - 16:22

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την λήξη της εξάμηνης παράτασης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά , Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανακοίνωση από την Κυβέρνηση, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

"Για ακόμα μια φορά οι νησιώτες νιώθουν την ανασφάλεια στο πετσί τους αφού είναι μετέωρο το μέλλον των επιχειρήσεων τους σε μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ καθώς το κόστος διαβίωσης θα ανέβει κατακόρυφα με ό,τι αυτό συνεπάγεται…", αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου και ζητά από την κυβέρνηση την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών στα πέντε νησιά με υπουργική απόφαση!

Επίσης ζητά τη θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ στα ακριτικά Ψαρά και τις Οινούσσες καθώς η απότομη αύξηση του στο 24%, έφερε σε δυσμενή θέση τις λίγες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα μικρονήσια αλλά και τους μόνιμους κατοίκους με το κόστος ζωής να ανεβαίνει!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:13

Στη νέα διήμερη αποχή, σήμερα και αύριο των λογιαστών, συμπαρίσταται η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Χιώτες Λογιστές- Φοροτεχνικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες!

Η προσπάθεια ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών αποτελεί βάρος στους ώμους του κλάδου καθώς καλούνται να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που συσσωρεύεται, αφιερώνοντας ώρες ατέλειωτες εκτός ανθρώπινων ωραρίων. Με μαθηματική ακρίβεια πολλοί συνάδελφοι- επαγγελματίες λογιστές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες, ή θα πρέπει να καταφύγουν στη μισθωτή εργασία ή θα χάσουν κάθε έννοια δικαιώματος στον προσωπικό χρόνο και την οικογένεια!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου στηρίζει τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών, στη μάχη που δίνει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στην εργασία αλλά κυρίως τη ζωή!"