Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Π. Μπουγδάνος: Εγώ την επανάσταση μου την έκανα σε μεγάλη ηλικία

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 15/09/2019 - 09:29

Σε ηλικία 10 ετών έκανε το ρεπό της κυρίας που ήταν στο ταμείο του Αστέρα και έκοβε πάνω από 1000 εισιτήρια.

Γεννημένος το 1962 … μέσα στον ιστορικό Κινηματογράφο της Προκυμαίας, ιδιοκτησίας και του πατέρα του, ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος μεγάλωσε βλέποντας ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, αλλά παράλληλα νοιώθοντας από μικρός την αγωνία της επιχειρηματικότητας, γιατί κοντά στα 1000 εισιτήρια υπήρχαν και μέρες που κόβονταν…100.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο Αρρένων ο Παντελής Μπουγδάνος δεν σκέφθηκε τι θα σπουδάσει. Εισήχθη και τελείωσε την ΑΣΟΟΕ, ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και ξεκίνησε ως… λογιστής για να μπεί από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος στον απέραντο κόσμο των Ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αυτό επιχειρηματικά, γιατί από φοιτητής ο Παντ. Μπουγδάνος είχε το μικρόβιο της πολιτικής πάντα στον χώρο της Ν.Δ. ενώ ο αείμνηστος Γιάννης Σόδης τον έμπασε και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έκτοτε με μικρά διαλείμματα ασχολείται συνέχεια είτε ως Δημοτικός είτε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, γνωρίζοντας και την χαρά της νίκης αλλά και την λύπη της ήττας.

Με αυτά τα συναισθήματα ο Παντελής Μπουγδάνος, όπως εξομολογείται στον Γιάννη Τζούμα στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που θα προβληθεί την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV κάνει πριν λίγους μήνες την… επανάσταση του.

Αφήνει… σύξυλη την Χρ. Καλογήρου, όσοι ξέρουν το ήρεμο του χαρακτήρα του, πρέπει να του εξήντλησε η πρώην Περιφερειάρχης τα όρια, και βάζει υποψηφιότητα με τον Κ. Μουτζούρη, όπου όχι μόνο εκλέγεται αλλά επιλέγεται και για Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Από φύση σεμνός, από επάγγελμα εραστής του προγράμματος, ο Παντ. Μπουγδάνος δεν παραλαμβάνει καμένη γη, αλλά όπως ομολογεί ο ίδιος, παραλαμβάνει μια πρόκληση αφού ο προκάτοχος του, Σταμάτης Κάρνατζης, σημερινός Δήμαρχος, τοποθέτησε τον πήχη ψηλά.

Πραγματιστής, ολιγόλογος… Ολυμπιακός, κυνηγός και άλλα πολλά που ξεδιπλώνει στην συνέντευξη, ο Π. Μπουγδάνος καλείται να δώσει το δικό του στίγμα στην τοπική κεντρική Διοίκηση, χωρίς καμιά δικαιολογία, αφού όπως ευθαρσώς ομολογεί, όλα είναι δικά μας, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε κανένα από τα προβλήματα άλυτο.

Α, και μια λεπτομέρεια για τον νέο Αντιπεριφερειάρχη. Δεν του αρέσει ο… πληθυντικός.

Σχετικά Άρθρα

Τι ειπώθηκε στην τακτική συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δευ, 18/11/2019 - 19:43

Την επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης  προς τα νησιά στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός από τους περιφερειάρχες κατά την τακτική συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου.

«Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες.  «Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας» επισήμανε.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική». «Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει» ανέφερε. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα. Κυρίως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες είναι και αισθάνονται ασφαλείς». Ανέφερε δε ότι προσλαμβάνονται 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα, και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των Κέντρων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί για τις μετακινήσεις και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, γόνιμη συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ κεντρικής διοίκησης και περιφερειών, κατατέθηκαν προτάσεις για την ταχύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
   
Ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι εφεξής θα υπάρχει σύνδεση των κονδυλίων με τη διαχειριστική επάρκεια, δηλαδή, οι περιφέρειες που μετουσιώνουν εγκαίρως τις χρηματοδοτήσεις σε σωστά έργα θα βλέπουν αύξηση των αρμοδιοτήτων τους και αν εκτελούν επιτυχώς τα αυξημένα καθήκοντά τους θα επιβραβεύονται με διεύρυνση των πιστώσεων που τους αναλογούν
.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο νέο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θα κατατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2020, για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ύστερα από εκτενή διάλογο.

 Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα ενισχύει τις αρμοδιότητες των περιφερειών και θα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο λειτουργίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης, αποκεντρωμένης διοίκησης, περιφέρειας και δήμου.

AMΠΕ - skai.gr