Π. Μπουγδάνος σε ΑΝΤ1: "Εφαρμόστε το σχέδιό σας, όχι μόνο την υπερδομή"

ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
Πέμ, 16/01/2020 - 12:10
Ο Παντελής Μπουγδάνος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το προσφυγικό

Για ενιαία στάση των κατοίκων των νησιών στο βόρειο Αιγαίο έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουγδάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2020, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που είπε όχι στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας, ο κ. Μπουγδάνος σχολίασε πως "Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πάρει αντίστοιχη απόφαση. Όλα τα Συμβούλια του Β. Αιγαίου, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν πάρει ακριβώς ίδιες αποφάσεις. Οι τοπικοί άρχοντες οι κάτοικοι των νησιών είναι συντεταγμένοι σ αυτόν τον προσανατολισμό", ξεκαθάρισε.

Επίσης, πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, δεν είναι βιώσιμος, αναφέρει σειρά από πράγματα, η φύλαξη συνόρων με ενίσχυση με σκάφη του λιμενικού, με πρόσληψη συνοριοφυλάκων, με ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου. Όλα αυτά δεν έχουν λειτουργήσει, απεναντίας πάμε απευθείας να δημιουργήσουμε μία υπερδομή η οποία από την πρώτη στιγμή θα γεμίσει με τους ήδη υπάρχοντες στη Χίο μετανάστες. Ως εκ τούτου μην έχοντας αντίστοιχη πρόβλεψη για επαναπροώθηση ή λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου έτσι ώστε να επιστρέφουν αυτοί που δεν έχουν άσυλο, όλοι αυτοί θα συσσωρεύονται και η δομή των 5.000+, ο κίνδυνος να αυξηθεί και να περάσει το όριο των 10.000, 15.000 και ίσως και 20.000 είναι ορατός".

Σχετικά Άρθρα