Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Π. Μπουγδάνος: Σχεδιασμός, διάλογος, αξιοκρατία

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 15/08/2019 - 10:46

Σχεδιασμός, διάλογος, αξιοκρατία.

Αυτοί είναι οι τρείς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.  Αυτό συνάγεται από δήλωση του στην οποία σημειώνονται τα εξής:

"Ευχαριστώντας τον Κ. Μουτζούρη για την εμπιστοσύνη, Στην πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, συνειδητοποίησα ότι κάθε αξίωμα συνεπάγεται ευθύνη. Η απόφαση του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να μου αναθέσει καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου μεγιστοποιεί την ευθύνη. Ευθύνη σχεδιασμού για το ρόλο της Χίου στο Βόρειο Αιγαίο.  Ευθύνη συναντίληψης και εξαντλητικού διαλόγου για την πορεία του τόπου μας.  Ευθύνη να διακρίνω και να ενεργοποιήσω κάθε υγιή δύναμη του νησιού μας, είτε κατοικεί στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, είτε ανήκει στην πολυπληθή ομάδα της ομογένειας.  Ευθύνη να λειτουργήσει με αξιοκρατική αντίληψη και αποτελεσματικότητα ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κώστα Μουτζούρη για την εμπιστοσύνη.  Η απόφαση του να αναθέσει καθήκοντα τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών στη Χίο δημιουργεί μια ομάδα κρούσης με ικανές προδιαγραφές να βοηθήσουν τον τόπο μας.  Θα συνεργαστώ με τη δημοτική αρχή, κάθε φορέα και πολίτη του τόπου μας.

Εύχομαι η χάρη της Παναγίας να φωτίζει την πορεία μας και να χαρίσει σ’ όλους μας, μόνιμους κατοίκους των νησιών μας και επισκέπτες, ξεκούραστες διακοπές."

 

Χίος, 14 Αυγούστου 2019

Παντελής Γ. Μπουγδάνος

shediasmos_dialogos_axiokratia_to_triptyho_gia_tin_p_e_hioy

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 13:32

Απαντούν στη ΝΟΔΕ Χίου και τον Κυβερνητικό Βουλευτή, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Ε. Χίου του κόμματος αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού αλλά και με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

"Σε ανακοίνωση της εξαφανισμένης ΝΟΔΕ Χίου, οφείλουμε να απαντήσουμε σε όλα, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.

5 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ,5 μήνες αλαλούμ και παλινδρομήσεων όσο αφορά την διαχείριση του Προσφυγικού-μεταναστευτικού και όχι μόνο.

 Οφθαλμοφανές και αναμενόμενο το φιάσκο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, μετά και την αποκάλυψη της επιστολής του κ. Χρυσοχοΐδη που μαρτυρεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό ζήτημα και το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ανευθυνότητα της.

Διαψεύδονται πλήρως οι πομπώδεις εξαγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή, αφού όπως δηλώνει ο Αρμόδιος Υπουργός, τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές και επιπλέον σε δήλωση-απάντηση του, κουβέντα για κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Εύκολα τα λόγια, κ. Μηταράκη, αλλά η διακυβέρνηση και η διαχείριση τόσο σοβαρών και ευαίσθητων ζητημάτων προϋποθέτει σχέδιο και υπευθυνότητα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων δημιουργώντας χάος στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου περίπου στις 40.000 και αποφάσισε να μετατρέψει, την Χίο την Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο σε απέραντες φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων.

Επειδή όμως γίνεται αναφορά στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και μάλιστα ως μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν το έπραξε, ρωτάμε ευθέως την ΝΟΔΕ Χίου, τι εννοεί ακριβώς και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να τα φυλάξουν. Για εμάς αυτό σημαίνει αποτροπή στην θάλασσα με οδυνηρό επακόλουθο πνιγμούς αθώων ψυχών.

Επίσης να μας ενημερώσει πόσες αφίξεις προσφύγων-μεταναστών είχαμε το 5μήνο της διακυβέρνησης της ΝΔ στην Χίο και σχετικά με την αποσυμφόρηση της Χίου, ποιος είναι ο ακριβής αριθμός όσων έφυγαν με το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων σε αυτό το διάστημα.

Σχετικά με την οικονομία, είναι κωμικό αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα να μιλούν ότι παρέλαβαν διαλυμένη οικονομία. Λίγη ντροπή, παραλάβατε ένα τεράστιο απόθεμα των 37,5 δις και με αυτά αντί να ελαφρύνετε την μεσαία τάξη, που διατυμπανίζετε ότι νοιάζεστε, μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μειώσατε τον ΦΠΑ επί των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να μη έχετε χρήματα για να δώσετε κοινωνικό μέρισμα.

Για τον άλλο μύθο της ανάπτυξης και του ψέματος περί μηδενικής προοπτικής ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη.

 Το ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο κατά 1,4% και 2,8% αντίστοιχα, δηλαδή πάνω από 2% στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Εμείς ρωτάμε την ΝΟΔΕ που αρέσκεται σε ατάκες και λόγια του αέρα, Για το 2020, που θα έχουμε αποκλειστικά κυβέρνηση ΝΔ, πόση θα είναι η ανάπτυξη; Γιατί προεκλογικά είχαν τάξει ανάπτυξη 4%, μόλις ανάλαβαν την διακυβέρνηση πήγε στο 3%, ο προϋπολογισμός αναφέρει τώρα 2,8% ανάπτυξη, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για 2%.

Περιμένουμε και φυσικά θα συγκρίνουμε.

Όσο αφορά την εξωτερική πολιτική, πάει πολλή να μιλάτε εσείς, γιατί προκειμένου να υφαρπάξετε την ψήφο των πολιτών δεν διστάσατε να αξιοποιήσετε κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα, κάνατε σημαία τον διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσετε λίγες ψήφους και μόνο. Διχάσατε την χώρα, την βγάλατε με περικεφαλαίες στο δρόμο από μικροπολιτική σκοπιμότητα και μόνο. Τώρα όμως ως Κυβέρνηση, τσιμουδιά.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε ένα συνεκτικό μήνυμα σε διεθνές επίπεδο, ότι η Ελλάδα επέστρεψε όχι μόνο ως ισχυρός οικονομικός παίκτης στην περιοχή, αλλά και ως ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας και ως πρότυπο κοινωνίας που αγωνίζεται για συγκεκριμένες αξίες.

Η ΝΔ επέλεξε να ακολουθήσει μια άκρως επικίνδυνη ακροδεξιά πολιτική με την συνεργασία των φιλικών της ΜΜΕ, όπου αρέσκεται ο κυβερνητικός βουλευτής να προπαγανδίζει άνετα και στα οποία η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έχουν μεταπηδήσει πλέον στα έδρανα της ΝΔ και άλλοι σε κυβερνητικές θέσεις.

Η ΝΔ επέλεξε να μας κατατάξει στον χάρτη των πιο μισαλλόδοξων και σκοταδιστών σε όλη την Ευρώπη, επέλεξε να μετατρέψει το κράτος σε παραμάγαζο όπου βολεύτηκαν «άριστοι», φίλοι, συγγενείς, προεκλογικοί προπαγανδιστές και αποτυχημένοι πολιτευτές.

Αυτό είναι το Άριστο κράτος της ΑκροΔεξιάς σας, να το χαίρεστε!"