
Αρκετοί κάτοικοι από τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα, τα Καρδάμυλα και τον Βροντάδο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Θόλο, στο χώρο που το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει τη νέα ελεγχόμενη δομή προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να κλείσει και το ΚΥΤ στην π. ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην περιφρούρηση του χώρου, ώστε να μην μπορέσει αιφνιαδιαστικά το Υπουργείο να ξεκινήσει τυχόν εργασίες. Επίσης αποφάσισαν να ζητήσουν τη στήριξη και των υπολοίπων Κοινοτήτων του νησιού, αφού το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται τώρα στο Θόλο αλλά το αίτημα είναι καμία δομή πάνω στη Χίο.
Προανήγγειλαν ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας το 2ο 15νθήμερο του Ιούνη, πιθανότατα στην κεντρική πλατεία Ν. Πλαστήρα, που θα συνοδευτεί και από πορεία προς το γραφείο του χιώτη Υπουργού, και επισπεύδοντα, Νότη Μηταράκη. Τονίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων πόσο σημαντικό είναι να εμφανιστούν ενωμένοι στον αγώνα αυτό και απαλλαγμένοι από κομματικές ταυτότητες, αφού διακυβεύεται το μέλλον της Χίου και των παιδιών της.








































