Παγχιακή στήριξη ζήτησε η Λαϊκή Συνέλευση στο Θόλο

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 05/06/2021 - 20:24
Λαϊκή Συνέλευση στο Θόλο το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021

Αρκετοί κάτοικοι από τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα, τα Καρδάμυλα και τον Βροντάδο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Θόλο, στο χώρο που το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει τη νέα ελεγχόμενη δομή προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να κλείσει και το ΚΥΤ στην π. ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην περιφρούρηση του χώρου, ώστε να μην μπορέσει αιφνιαδιαστικά το Υπουργείο να ξεκινήσει τυχόν εργασίες. Επίσης αποφάσισαν να ζητήσουν τη στήριξη και των υπολοίπων Κοινοτήτων του νησιού, αφού το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται τώρα στο Θόλο αλλά το αίτημα είναι καμία δομή πάνω στη Χίο.

Προανήγγειλαν ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας το 2ο 15νθήμερο του Ιούνη, πιθανότατα στην κεντρική πλατεία Ν. Πλαστήρα, που θα συνοδευτεί και από πορεία προς το γραφείο του χιώτη Υπουργού, και επισπεύδοντα, Νότη Μηταράκη. Τονίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων πόσο σημαντικό είναι να εμφανιστούν ενωμένοι στον αγώνα αυτό και απαλλαγμένοι από κομματικές ταυτότητες, αφού διακυβεύεται το μέλλον της Χίου και των παιδιών της.

paghiaki_stirixi_zitise_i_laiki_syneleysi_sto_tholo

Λαϊκή Συνέλευση στο Θόλο το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021

Σχετικά Άρθρα