Παγχιακό ( ; ) όχι σε νέα δομή

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/02/2022 - 15:13

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αλλά και δεκάδων συλλογικών φορέων εκατοντάδες χιώτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, για να διατρανώσουν στην κυβέρνηση την αντίθεσή τους απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό της δημιουργίας νέων κλειστών δομών.

Με πανό και συνθήματα πολίτες κάθε ηλικίας και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας η φωνή τους να φτάσει στην Ευρώπη.

Η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με αφορμή τα δύο χρόνια από την έλευση των ΜΑΤ στα δύο νησιά, της Χίου και της Λέσβου, δεν είχε το μέγεθος προηγούμενων συγκεντρώσεων, καθώς η ανοικτή αγορά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η αποχή της δημοτικής αρχής αλλά και η κούραση του κόσμου όλο αυτό το χρονικό διάστημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο... γέμισμα της Πλατείας.

Οι πολίτες, σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση της "Αλήθειας", εμφανίστηκαν προβληματισμένοι ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί το μεταναστευτικό ζήτημα, προτάσσοντας κυρίως το αίσθημα ασφάλειας που επιθυμούν να υπάρχει στο νησί αλλά αδυνατώντας να προτείνουν λύση, ρίχνοντας το… μπαλάκι στην κυβέρνηση.

Κεντρικό σύνθημα των ομιλητών που ανέβηκαν στην εξέδρα ήταν η τήρηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, για μια μικρή δομή υποδοχής και ταυτοποίησης, με τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων να τονίζουν ότι για εθνικούς λόγους τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υπερδομές.

Τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, όπου και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Φιλόδωρο Βιτέλα, ο οποίος επεδίωξε να έχει ένα μικρό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων αλλά οι ίδιοι το αρνήθηκαν και αποχώρησαν.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, όπου και επιδόθηκε ανάλογο ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Λιμενάρχη Χίου, για την κλήση πολιτών στα γεγονότα του πλοίου «Πελαγίτης», ανήμερα των Φώτων 2022.

Να σημειώσουμε ότι από νωρίς το πρωί υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο στην Πλατεία όσο και στο γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κανένα… παρατράγουδο.

paghiako_ohi_se_nea_domi_prosfygon_metanaston

Από παλαιότερη συγκέντρωση

Σχετικά Άρθρα