«Πάμε κι όπου βγει» η κατάσταση με τα ασθενοφόρα στη Χίο

Πέμ, 08/06/2023 - 16:21

Το περιστατικό της λιποθυμίας δημοτικού συμβούλου μέσα στο δημαρχείο και η απουσία ασθενοφόρου για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το τραγικό πρόβλημα της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη Χίο, αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, ζητώντας από το Νότη Μηταράκη και το Σταμάτη Κάρμαντζη να δώσουν -όπως αναφέρει- "απαντήσεις για τη χρόνια αδράνειά τους."

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

"Η ξαφνική αδιαθεσία του Μάρκου Σκούφαλου – περαστικά Μάρκο! - κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Χίου το βράδυ της Τετάρτης και η μεταφορά του με καρέκλα και ΙΧ στο νοσοκομείο ήρθε να επιβεβαιώσει ξανά την τραγική ολιγωρία κυβέρνησης και δημοτικής αρχής στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στο νησί.

Είναι περιττό να θυμίσουμε τα περιστατικά που ζωές απειλήθηκαν ή και χάθηκαν (να θυμίσουμε τον πυροσβέστη στην Κατάβαση που περίμενε μάταια ασθενοφόρο;) επειδή δεν υπήρχαν πληρώματα ή επειδή το ασθενοφόρο είχε κληθεί να επέμβει σε σημεία διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Το αίτημα για πρόσληψη όσων διασωστών απαιτείται για να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο στη Χίο είναι και παραμένει επιτακτικό.

To πρόβλημα είναι γνωστό, όπως και η ολιγωρία εκείνων που θα έπρεπε να το έχουν αντιμετωπίσει ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το νησί. Ο πρώην υπουργός και εκλεγμένος ξανά βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, που πανηγυρίζει για τα «έργα της γενιάς μας», τι έχει να πει τώρα; Θα συνεχίσει να ζητιανεύει ιδιωτικούς πόρους, θα εφευρίσκει λύσεις - μπαλώματα, θα συνεχίσει να πανηγυρίζει για τα ασθενοφόρα χωρίς πλήρωμα;

Ο δήμαρχος Χίου, της ίδιας πολιτικής οικογένειας με τον Νότη Μηταράκη, θα βρει κάτι να πει ώστε να απολογηθεί για την παντελή αδιαφορία του για την απουσία μιας τόσο βασικής υποδομής στο νησί που υποτίθεται πως φροντίζει; Θα μας εξηγήσει γιατί δεν έχει κινήσει γη και ουρανό για την αυτονόητη ανάγκη να καλύπτεται με επαρκή ασθενοφόρα ένα νησί 50 χιλιάδων κατοίκων που η μια του άκρη από την άλλη απέχει 1,5 ώρα απόσταση;

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εξαντλήσουν κάθε μέσο άσκησης πίεσης, και περιμένουμε φυσικά να εκδοθεί το αυτονόητο ψήφισμα διαμαρτυρίας για το χθεσινό περιστατικό και να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση ο τρόπος κλιμάκωσης της διεκδίκησης πλήρους κάλυψης των χιλιάδων κατοίκων του νησιού με ασθενοφόρα. Αν δεν θέλουμε το περιστατικό προ ημερών στην Κω, με το θάνατο γυναίκας σε καρότσα αγροτικού πάλι λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, να επαναληφθεί στον τόπο μας, πρέπει να δράσουμε τώρα. Αλλιώς πάμε κι όπου βγει…".

Σχετικά Άρθρα