Παντελής... αλλά Μπουγδάνος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, απάντηση στις δηλώσεις του Π. Βρουλή και αντιπρόταση Μουτζούρη για να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 14/08/2019 - 14:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Kλείδωσε στις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου, Παντελή Μπουγδάνου, για τη θέση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου, όπως είπε σε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ράδιο «Α» ο Κώστας Μουτζούρης.

Στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσή του ότι θα τιμήσει τη Χίο τοποθετώντας τέσσερις συμβούλους σε θέσεις διοίκησης, εκ των οποίων τρεις σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και ο Παντελής Βρουλής ως  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου που επιθυμούσε να τοποθετηθεί αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο Κώστας Μουτζούρης επανήλθε λέγοντας ότι θα του προτείνει να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης, όπου εκείνος επιθυμεί!

Αν αποδεχθεί και ο Παντελής Βρουλής τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη (μέχρι τώρα δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους του), η Χίος θα έχει 4 αντιπεριφερειάρχες!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης ανέφερε επίσης ότι ο Νίκος Νύκτας, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του, θα τοποθετηθεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης (δεν είπε που) και την τρίτη θέση αντιπεριφερειάρχη θα καταλάβει ένας ακόμη σύμβουλος εκλεγμένος από τη Χίο, με το συνδυασμό Χριστόφα, τον οποίο θα εισηγηθεί ο επικεφαλής του συγκεριμένου συνδυασμού.

Επιχειρώντας ο Κώστας Μουτζούρης να απαλύνει την αντίδραση Βρουλή αρκετές φορές είπε ότι τον σέβεται και τον τιμά, επισήμανε ότι έκρινε πως λόγω της εμπειρίας του στα κοινά,  του χαρακτήρα του και των ικανοτήτων του θα ήταν ο καταλληλότερος για Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε ο «Κλεισθένης»,  σημείωσε ότι θέλοντας να τιμήσει τη Χίο έκανε αγώνα στη Λέσβο για να πείσει ότι θα τοποθετηθεί πρόεδρος από τη Χίο και θεώρησε ήταν λανθασμένη κίνηση του συμβούλου του να αντιδράσει με το συγκεκριμένο τρόπο στην επιλογή του.

Όταν ρωτήθηκε πάντως αν αληθεύουν αυτά που είπε χθες ο κος Βρουλής, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά σημείωσε «δεν θέλω να διαψεύσω κανένα», αλλά στη συνέχεια τα... διέψευσε. 

Όσον αφορά πάντως τις αρμοδιότητες του νέου αντιπεριφερειάρχη Χίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αυτά που ανέφερε προεκλογικά για αποκέντρωση θα εφαρμοστούν μετεκλογικά.

Σχετικά Άρθρα