Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Παντελής... αλλά Μπουγδάνος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, απάντηση στις δηλώσεις του Π. Βρουλή και αντιπρόταση Μουτζούρη για να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 14/08/2019 - 14:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Kλείδωσε στις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου, Παντελή Μπουγδάνου, για τη θέση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου, όπως είπε σε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ράδιο «Α» ο Κώστας Μουτζούρης.

Στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσή του ότι θα τιμήσει τη Χίο τοποθετώντας τέσσερις συμβούλους σε θέσεις διοίκησης, εκ των οποίων τρεις σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και ο Παντελής Βρουλής ως  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου που επιθυμούσε να τοποθετηθεί αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο Κώστας Μουτζούρης επανήλθε λέγοντας ότι θα του προτείνει να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης, όπου εκείνος επιθυμεί!

Αν αποδεχθεί και ο Παντελής Βρουλής τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη (μέχρι τώρα δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους του), η Χίος θα έχει 4 αντιπεριφερειάρχες!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης ανέφερε επίσης ότι ο Νίκος Νύκτας, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του, θα τοποθετηθεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης (δεν είπε που) και την τρίτη θέση αντιπεριφερειάρχη θα καταλάβει ένας ακόμη σύμβουλος εκλεγμένος από τη Χίο, με το συνδυασμό Χριστόφα, τον οποίο θα εισηγηθεί ο επικεφαλής του συγκεριμένου συνδυασμού.

Επιχειρώντας ο Κώστας Μουτζούρης να απαλύνει την αντίδραση Βρουλή αρκετές φορές είπε ότι τον σέβεται και τον τιμά, επισήμανε ότι έκρινε πως λόγω της εμπειρίας του στα κοινά,  του χαρακτήρα του και των ικανοτήτων του θα ήταν ο καταλληλότερος για Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε ο «Κλεισθένης»,  σημείωσε ότι θέλοντας να τιμήσει τη Χίο έκανε αγώνα στη Λέσβο για να πείσει ότι θα τοποθετηθεί πρόεδρος από τη Χίο και θεώρησε ήταν λανθασμένη κίνηση του συμβούλου του να αντιδράσει με το συγκεκριμένο τρόπο στην επιλογή του.

Όταν ρωτήθηκε πάντως αν αληθεύουν αυτά που είπε χθες ο κος Βρουλής, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά σημείωσε «δεν θέλω να διαψεύσω κανένα», αλλά στη συνέχεια τα... διέψευσε. 

Όσον αφορά πάντως τις αρμοδιότητες του νέου αντιπεριφερειάρχη Χίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αυτά που ανέφερε προεκλογικά για αποκέντρωση θα εφαρμοστούν μετεκλογικά.

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη επίσκεψη του Υφ. Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.
Κυρ, 15/12/2019 - 20:56

Επίσκεψη στον Εβρο πραγματοποίησε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου ο Υφ. Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανής κατά την διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή επιθεώρησε τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με το evrosnews.gr η κυβέρνηση επιχειρεί να σφραγίσει τα σύνορα με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών και μεικτές περιπολίες στρατού και αστυνομίας για να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές.

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί και επιμελείται ή επιβλέπει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για τον έλεγχο των συνόρων και το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Eβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του Μηχανικού των ενόπλων μας δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις εκεί όπου χρειαζόταν.

Παράλληλα ,οι μεικτές περιπολίες που αυξήθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία σύνορα.

Ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Εβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης-7ης-30ης-31ης-50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοίκησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς καi το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή. Τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς που επίσης βρέθηκε στην περιοχή μια ημέρα νωρίτερα, όπως αναφέρει το evrosnews, είχαν συνεργασία και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου, αφού πλέον υπάρχει κοινή δράση Στρατού-Αστυνομίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Πηγή: iefimerida.gr