Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Παντελής... αλλά Μπουγδάνος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, απάντηση στις δηλώσεις του Π. Βρουλή και αντιπρόταση Μουτζούρη για να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 14/08/2019 - 14:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Kλείδωσε στις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου, Παντελή Μπουγδάνου, για τη θέση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου, όπως είπε σε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ράδιο «Α» ο Κώστας Μουτζούρης.

Στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσή του ότι θα τιμήσει τη Χίο τοποθετώντας τέσσερις συμβούλους σε θέσεις διοίκησης, εκ των οποίων τρεις σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών και ο Παντελής Βρουλής ως  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τελευταίου που επιθυμούσε να τοποθετηθεί αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο Κώστας Μουτζούρης επανήλθε λέγοντας ότι θα του προτείνει να αναλάβει θεματικός αντιπεριφερειάρχης, όπου εκείνος επιθυμεί!

Αν αποδεχθεί και ο Παντελής Βρουλής τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη (μέχρι τώρα δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους του), η Χίος θα έχει 4 αντιπεριφερειάρχες!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης ανέφερε επίσης ότι ο Νίκος Νύκτας, εκλεγμένος με τον συνδυασμό του, θα τοποθετηθεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης (δεν είπε που) και την τρίτη θέση αντιπεριφερειάρχη θα καταλάβει ένας ακόμη σύμβουλος εκλεγμένος από τη Χίο, με το συνδυασμό Χριστόφα, τον οποίο θα εισηγηθεί ο επικεφαλής του συγκεριμένου συνδυασμού.

Επιχειρώντας ο Κώστας Μουτζούρης να απαλύνει την αντίδραση Βρουλή αρκετές φορές είπε ότι τον σέβεται και τον τιμά, επισήμανε ότι έκρινε πως λόγω της εμπειρίας του στα κοινά,  του χαρακτήρα του και των ικανοτήτων του θα ήταν ο καταλληλότερος για Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε ο «Κλεισθένης»,  σημείωσε ότι θέλοντας να τιμήσει τη Χίο έκανε αγώνα στη Λέσβο για να πείσει ότι θα τοποθετηθεί πρόεδρος από τη Χίο και θεώρησε ήταν λανθασμένη κίνηση του συμβούλου του να αντιδράσει με το συγκεκριμένο τρόπο στην επιλογή του.

Όταν ρωτήθηκε πάντως αν αληθεύουν αυτά που είπε χθες ο κος Βρουλής, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά σημείωσε «δεν θέλω να διαψεύσω κανένα», αλλά στη συνέχεια τα... διέψευσε. 

Όσον αφορά πάντως τις αρμοδιότητες του νέου αντιπεριφερειάρχη Χίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αυτά που ανέφερε προεκλογικά για αποκέντρωση θα εφαρμοστούν μετεκλογικά.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/07/2020 - 17:07

Μία μέρα πριν την σχετική συζήτηση στην Βουλή το Δημ. Συμβούλιο Χίου καλείται σε συνεδρίαση εκ περιφοράς λόγω κορωνοϊού, να αποφανθείτην Τρίτη 7 Ιουλίου στις 12.00 μ. για τον νέο Νόμο περί διαδηλώσεων.

Διαφορετική άποψη έχει η ΛΑΣ, που κατέθεση για συζήτηση το παρακάτω ψήφισμα:

Το ΔΣ Χίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που  δυναμώνει την καταστολή και επιβάλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για τα οποία πρόσφατα αγωνίστηκε ο Χιώτικος λαός με αφορμή τη μετατροπή της Χίου σε φυλακή ανθρωπίνων ψυχών.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι κρατικοί μηχανισμοί . Παρουσιάζει  τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Το Σύνταγμα προβλέπει στο άρθρο 11 το "δικαίωμα του συνέρχεσθαι".

Το  Σύνταγμα προβλέπει ένα δικαίωμα, εξουσία που ασκεί ο πολίτης χωρίς άδεια και ξαφνικά έρχεται η κυβέρνηση  να διαχωρίσει ανάμεσα σε α) "προγραμματισμένες" και β) "αυθόρμητες" δημόσιες συναθροίσεις. Για τις μεν προγραμματισμένες ο διοργανωτής οφείλει να γνωστοποιήσει , για τις μεν αυθόρμητες η αστυνομική αρχή "δύναται να επιτρέψει": δηλαδή ο νόμος κατ' αρχήν τις απαγορεύει!!!

Πρόκειται δηλαδή για παρέμβαση της κυβέρνησης  ακόμα και ενάντια στο σύνταγμα που η ίδια στηρίζει.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν εξειδικεύει όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά επιτελεία, αλλά παρεμβαίνει στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, και το στέλλει στην σφαίρα του απαγορευμένου.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι στην ίδια την σύλληψή του αντισυνταγματικό. Είναι σαν να λέει ότι ορισμένες κατηγορίες εφημερίδων θα εκδίδονται ύστερα από άδεια. Ε, αυτό το έχουμε λύσει από το Σύνταγμα του 1822: ΔΕΝ τελούν τα συνταγματικά δικαιώματα υπό άδεια, όπως και οι αγώνες του λαού  που χάρη σε αυτούς διαχρονικά έχει κατακτήσει τα δικαιώματά του και τις ελευθερίες του.

Τέτοιοι νόμοι μας οδηγούν ολοταχώς  πίσω στο παρελθόν.

Το ΔΣ συμβούλιο Χίου ενώνει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους και το λαό και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρσή του.