Παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ο Μιχάλης Φυτούσης

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/05/2017 - 20:38

Στη δημόσια παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, μεσούσης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου, οδήγησε η διαφωνία του Μιχάλη Φυτούση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ, αναφορικά με τον ιματισμό των υπαλλήλων της επιχείρησης.  Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, κατήγγειλε τη σημερινή διοίκηση της εταιρείας και τον πρόεδρό της, Παντελή Νεαμονίτη, ότι χρησιμοποιεί δυο κωδικούς του προϋπολογισμού της εταιρείας, προκειμένου να προμηθεύσει ιματισμό στους εργαζόμενους, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι αδικαιολόγητο. «Πρέπει να σεβόμαστε τα λεφτά των δημοτών. Εγώ παραιτούμαι αμέσως», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ και αποχώρησε από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μιχ. Φυτούσης, έφερε στη συνεδρίαση του σώματος θέμα που αφορούσε τη χορήγηση επιδόματος ιματισμού των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΝΧ και, σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της εταιρείας «σπαταλά» τα χρήματα των δημοτών.

Η ιστορία με το επίδομα ιματισμού των εργαζομένων κρατάει αρκετά χρόνια, όταν με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου η τότε διοίκηση της εταιρείας , προεδρεύοντος του Μιχ. Φυτούση, «έκοψε» το επίδομα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δικαστική διαμάχη με τους εργαζόμενους που η πρώτη απόφαση τους δικαίωσε ενώ η δεύτερη, σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην πρόεδρος, όχι.

Την πολιτική Φυτούση στο συγκεκριμένο θέμα ακολούθησε και ο Απόστολος Τζιώτης, ενώ με την αλλαγή της προεδρίας ο Π. Νεαμονίτης αποφάσισε, πριν ξεκινήσουν νέοι δικαστικοί αγώνες, να καταλήξει σε «συμβιβασμό» με τους εργαζόμενους και να δοθεί, καθαρά με τη μορφή είδους, αυτό το επίδομα.

Την αλλαγή αυτή δεν συμμερίστηκε ο πρώην πρόεδρος, που τόνιζε συνεχώς κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος ότι υπάρχουν δύο κωδικοί στον προϋπολογισμό και αν χρησιμοποιηθούν και οι δύο για το επίδομα θα καταφύγει στον εισαγγελέα.

Στο πλευρό της διοίκησης της εταιρείας και ο Μανώλης Βουρνούς, που εστιάστηκε στην κλαδική σύμβαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους αν καταφύγουν στα δικαστήρια κι έτσι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου, η εταιρεία συμβιβάστηκε σε ένα ποσό που ικανοποίησε τους εργαζόμενους  και γλύτωσε τη ΔΕΥΑΝΧ από δικαστικά έξοδα που θα ήταν μεγαλύτερα. «Βρήκαμε τη χρυσή τομή» τόνισε ο Μανώλης  Βουρνούς.

Πυροσβεστικά προσπάθησε  να λειτουργήσει ο Στέλιος Καμπούρης προτείνοντας  το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝΧ να επανεξετάσει την απόφασή του, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν  και εργαζόμενοι – συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΝΧ που υπεραμύνθηκαν της απόφασης για τη χορήγηση ιματισμού, ενώ η διαφωνία τους με τον πρώην πρόεδρο, έτσι όπως εκφραζόταν κάθε φορά που ο Μιχάλης Φυτούσης μιλούσε, έριχνε «λάδι» στη φωτιά, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην παραίτηση του πρώην προέδρου της εταιρείας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Πάντως αμέσως μετά την αποχώρηση Φυτούση, τόσο ο Μανώλης Βουρνούς, όσο και ο Απόστολος Τζιώτης εξήραν το έργο Φυτούση στη ΔΕΥΑΝΧ και τον κάλεσαν να επανεξετάσει την απόφασή του.

Να σημειώσουμε ότι «μομφή» προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Γεωργιάδη, για μη προστασία των δημοτικών συμβούλων από... εκφράσεις διαφωνίας από το κοινό, έκανε η Δέσποινα Τσαρδάκα, με τον πρόεδρο του Σώματος να αναφέρει ότι… λόγω απόστασης του προεδρείου από το χώρο του κοινού, δεν άκουσε κάτι για να επέμβει, ζητώντας συγγνώμη!

Παραίτηση Μιχ Φυτούση από δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα