Παράταση για ένα έτος της κτηματογράφησης και ενίσχυση της υπηρεσίας

Ζητά με νέα επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης
Πέμ, 04/04/2019 - 14:52

Την παράταση της κτηματογράφησης στη Χίο κατά ένα τουλάχιστον χρόνο και την ενίσχυση των υπηρεσιών της Εθν. Κτηματολόγιο ζητά με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη και τον Βύρωνα Νάκο Πρόεδρο της Εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως σημειώνει «η έως σήμερα εμπειρία της διαδικασίας κτηματογράφησης στο νησί της Χίου έχει επιβεβαιώσει τα προηγούμενα επιχειρήματά μας και πιο συγκεκριμένα:

  • Οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες ((3 μήνες για συμπολίτες μας στη Χίο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) δεν επιτρέπουν στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας να δηλώσουν έγκαιρα τα ακίνητά τους.
  • Σημαντικός αριθμός συμπολιτών ζει εκτός Χίου και απαιτείται η φυσική του παρουσία στο νησί για συγκέντρωση δικαιολογητικών, εκπόνηση τοπογραφικών κ.ά.
  • Η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, είναι εξαιρετικά προβληματική με αποτέλεσμα πολύωρες αναμονές, ανεπίτρεπτες ουρές ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  • Το συνολικό οικονομικό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης είναι δυσβάστακτο με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν απολύτως να το καταβάλουν εντός των προθεσμιών με κίνδυνο για τις περιουσίες τους.»

«Με βάση τα παραπάνω,» καταλήγει η επιστολή Κάρμαντζη, «εκφράζοντας και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ζητώ παράταση τουλάχιστον ενός έτους και ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών της Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Είναι απαράδεκτο τα λάθη και τις διαχρονικές καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας να τις πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες της Χίου που κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια των ιδιοκτησιών τους.»

Σχετικά Άρθρα