Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Ας πάρει το ΤΑΙΠΕΔ το ανύπαρκτο λιμάνι στο Κοντάρι

Ανταπαντά στο Δήμαρχο η «Χιακή Συμπολιτεία»
Τετ, 23/07/2014 - 16:18

Συνεχίζεται η «αλληλογραφία» της Χιακής Συμπολιτείας με το Δήμαρχο Χίου για το ζήτημα των λιμενικών υποδομών. Σε νεώτερη ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σημειώνει:

«Γράψαμε για την ανυπαρξία σχεδίου της απερχόμενης δημοτικής αρχής για το κεντρικό λιμάνι, η οποία έδωσε άλλοθι σε όσους σχεδίασαν στο παρασκήνιο την παραχώρηση μεγάλου μέρους του κεντρικού λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ. Με την απάντησή του ο απερχόμενος δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι αντί να διαμορφώσει και υλοποιήσει ένα εφικτό σχέδιο για το υπαρκτό κεντρικό λιμάνι επέλεξε να εξαντληθεί σε κάποιο ανέφικτο σχέδιο για ένα ανύπαρκτο λιμάνι στο Κοντάρι.

Ωραία λοιπόν, να δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ένα ανύπαρκτο λιμάνι, αυτό στο Κοντάρι (δηλαδή να μη δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τίποτα). Το πραγματικό λιμάνι, αυτό που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας αλλά και κάθε μελλοντικού σχεδιασμού για ανάπτυξη, να το επιστρέψει αμέσως το ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο. Δυστυχώς όμως κύριε Λαμπρινούδη, τα διάφορα ΤΑΙΠΕΔ δεν ενδιαφέρονται για ανύπαρκτα λιμάνια. Τα υπαρκτά λιμάνια βάζουν στο μάτι τους. Ειδικά όταν ο δήμαρχός τους δεν τα βλέπει επειδή κοιτάει προς ανύπαρκτα λιμάνια.

Κάθε σχέδιο αναβάθμισης για το υπαρκτό λιμάνι, με πρώτη κίνηση την επιστροφή του στο δήμο, θα μας βρει συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης