Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Παρέμβαση Α. Μιχαηλίδη για την... ηρωϊκή άνευ πλοίου Νήσου των Ψαρών

Παρ, 15/11/2019 - 18:31

Το έχουν δεί πολλές φορές οι Ψαριανοί αυτό το έργο, με την διαφορά ότι αυτή η Κυβέρνηση επικαλείται την... κανονικότητα.

Και επειδή η κανονικότητα λέει πρώτα βρίσκουμε πλοίο και μετά αντικαθιστούμε το υπάρχον και επειδή υποτίθεται το ΥΕΝ ελέγχει την όλη διαδικασία, δικαιολογημένα ο Αντιπολιτευόμενος Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης δήλωσε τα εξής; 

"Σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες με την τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των Ψαρών με τη Χίο λόγω της μη έγκαιρης αντικατάστασης του Psara Glory, ζητάμε δημοσίως από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί επιτέλους σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διευθετούν το πρόβλημα και να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες.

Επειδή η σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο είναι αυτονόητα σημαντική για τους κατοίκους και την τροφοδοσία των καταστημάτων, και επειδή τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλα νησιά δεν είναι ενθαρρυντικά, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης από την πλευρά του Υπουργείου".

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/07/2020 - 06:33

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου σύσκεψη με επίκεντρο την παροχή υπηρεσιών υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητή  2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου κ. Έλενα Κανταράκη, τον Αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου μας κ. Ευάγγελο Μελιτζάνη και το Διευθυντή του Γραφείου Χίου του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου & Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη κ. Φιλόδωρο Βιτέλλα. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας με κυριότερο το θέμα της υποστελέχωσης που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα, έγινε λόγος για τις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας και την ετοιμότητα του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει έκτατες καταστάσεις, ειδικότερα στο πλαίσιο της εγρήγορσης έναντι σε μία ενδεχόμενη επανεμφάνιση του κορονοϊού. Τέλος, επισφραγίστηκε η άριστη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των φορέων υγείας με κοινό το στόχο της παροχής άρτιων υγειονομικών υπηρεσιών για τους πολίτες του νησιού μας.