Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Παρέμβαση Α. Μιχαηλίδη για την... ηρωϊκή άνευ πλοίου Νήσου των Ψαρών

Παρ, 15/11/2019 - 18:31

Το έχουν δεί πολλές φορές οι Ψαριανοί αυτό το έργο, με την διαφορά ότι αυτή η Κυβέρνηση επικαλείται την... κανονικότητα.

Και επειδή η κανονικότητα λέει πρώτα βρίσκουμε πλοίο και μετά αντικαθιστούμε το υπάρχον και επειδή υποτίθεται το ΥΕΝ ελέγχει την όλη διαδικασία, δικαιολογημένα ο Αντιπολιτευόμενος Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης δήλωσε τα εξής; 

"Σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες με την τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των Ψαρών με τη Χίο λόγω της μη έγκαιρης αντικατάστασης του Psara Glory, ζητάμε δημοσίως από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί επιτέλους σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διευθετούν το πρόβλημα και να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες.

Επειδή η σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο είναι αυτονόητα σημαντική για τους κατοίκους και την τροφοδοσία των καταστημάτων, και επειδή τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλα νησιά δεν είναι ενθαρρυντικά, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης από την πλευρά του Υπουργείου".

Σχετικά Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρ, 24/01/2020 - 06:39
ΠΑΜΕ

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του υπουργού μετανάστευσης Ν. Μηταράκη να αποκλείσει από τη συνάντηση, που είχε με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και δημάρχους των νησιών, τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδυασμών στο περιφερειακό συμβούλιο. Ανάμεσα στους αποκλεισμένους ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Στ. Τάσσος.

            Συνυπεύθυνος για αυτούς τους αποκλεισμούς είναι και ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο οποίος δεν αντέδρασε και τους αποδέχθηκε, αν δεν ήταν προσυνεννοημένοι. Είναι φανερό ότι έχουν πράγματα να κρύψουν και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης από τις συνεννοήσεις και τα παζάρια που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

            Καλούμε το λαό των νησιών να συνεχίσει και να δυναμώσει την πάλη του κατά της πολιτικής του εγκλωβισμού που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ και της λειτουργίας παλιών και νέων hot spot. Να απορρίψει τα διλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Να γυρίσει την πλάτη στα ακροδεξιά παραληρήματα του περιφερειάρχη και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις αντικυβερνητικές δηλώσεις και διεκδικήσεις του. Άλλα δηλώνει ότι διεκδικεί δημόσια και άλλα συνεννοείται πίσω από τις κλειστές πόρτες.