Παρέμβαση του Δημάρχου Χίου για το Λιμάνι της πόλης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/05/2022 - 20:00

«Σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας και ατυχούς ελιγμού του πλοίου της γραμμής είχαμε πρόσκαιρο κάθισμα του πλοίου σε αβαθή του κεντρικού μας λιμένα χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες» αναφέρει σε επιστολή του προς την "Αλήθεια" ο δήμαρχος του νησιού μας Σταμάτης Κάρμαντζης σημειώνοντας σε αυτή:

«Αυτό λοιπόν πυροδότησε γνωστούς επεισοδιολάγνους (πλην πλοιάρχων που έχουν γνώση) που καιροφυλακτούν για να αναπτύξουν τις «απίστευτες» γνώσεις τους.

Δράττομαι της ευκαιρίας να παραθέσω ελάχιστα έγγραφα από το παρελθόν 2005 όταν ήμουνα προεδρος στο Λιμενικό ταμείο Χίου. Υπάρχει δε δήλωση μου 2001 που είχα πει τι χρειάζεται το Λιμάνι μας. Είχα ετοιμάσει προμελέτη απο τον κ. Σαμψών Αζοράκο Καθηγητή Μετσόβιου Πολυτεχνείου του εργαστηρίου Λιμενικών υποδομών, την οποία και κατέθεσα πληρέστατη στο Υπουργειο Ναυτιλίας 15-3-2006 και φαίνεται στο έγγραφο, που έδινε λύσεις και σήμερα θα είχαμε τέλειο λιμάνι.

Το πολέμησαν φανατικά και το ματαίωσαν γνωστοί κύκλοι.

Την ανάπλαση στο κεντρικό μας λιμάνι πεζοδρόμια κλπ και στα λιμανάκια δεν κατάφεραν να τα ματαιώσουν.

Σήμερα λοιπόν έμελλε ως Δήμαρχος να παλεύω το Μάστερ Πλάν του λιμανιού που οσονούπω τελειώνει για να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του κεντρικού μας λιμένα και να τελειώνουμε και με αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που φιλοδοξώ να τελειώσει στις ημέρες της επόμενης μας θητείας πρώτα ο Θεός, μαζί με όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αλλάζουν τα πάντα και φυσικά αλλάζουν το μέλλον της Χίου μας.

Αυτό που θέλω να πω στους μόνιμους δηλωσάκιδες είναι:

Σεβασμός και Σιωπή απέναντι σε εκείνους που αποδεδειγμένα Παράγουν Διαχρονικά Έργο, Σχεδιάζουν Έργα και χτίζουν αργά και σταθερά την Νέα Χίο.

Γιατί απλά, Θέλουμε ξέρουμε μπορούμε».

se_dyo_mines_etoimi_i_2i_rampa_-_se_6_mines_etoimo_to_master_plan

Σχετικά Άρθρα