Χίος, Τρίτη 23 Απριλίου

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Λαϊκης Συσπείρωσης

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/01/2019 - 06:35

Το ΚΚΕ στηρίζει τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας με υποψήφιο Δήμαρχο Χίου το Μάρκο Σκούφαλο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βουλευτή Σταύρο Τάσο, με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο το Γιώργη Αμπαζή. Μαζί στη συμπαράταξη και η Αγλαϊα Κυρίτση που είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χίου.

            ''Εμείς καλούμε να έρθουν μαζί μας όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να απαντήσει στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας, του Δήμου και μπορεί να προστατεύσει από τους επικίνδυνους Ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Αιγαίου''. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα κατά την έναρξη της εκδήλωσης και των εισηγήσεων που ακολούθησαν. Oι υποψήφιοι και τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ επισκεύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23-1 το ΣΕΣΝΟΧ και το Νοσοκομείο και ενημερώθηκαν για τα φλέγοντα ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται λύση.  

              Οι ομιλητές Σταύρος Τάσος, Μάρκος Σκούφαλος και Αγλαϊα Κυρίτση τόνισαν ότι Σύριζα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ κ.οκ. ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση του Ελληνικού και του Διεθνούς Χρηματικού Κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση και την ανάκαμψη των εργαζομένων και των Λαίκών στρωμάτων και στόχος τους είναι το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων και όλων των λαϊκών δικαιωμάτων, ούτως ώστε αν είναι δυνατόν... με το θάνατο...να απονέμεται και η σύνταξη. Πρόσθεσαν ότι οι σύγχρονες δυνατότητες και η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας μπορούν και πρέπει να εξασφαλίζουν σε όλο τον κόσμο καλή και άνετη ζωή χωρίς την εξουθένωση και τη ''θυσία'' των ανθρώπων στο ''βωμό'' του υπερκέρδους.

              Ο Βουλευτής Λέσβου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Τάσος είπε Χαρακτηριστικά ότι τα συμφέροντα του Ελληνικού και του Διεθνούς Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού που πάνε πακέτο, ''προς το παρόν τουλάχιστον προωθούν και υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ που με την αριστερή προβιά που φοράει ευαγγελίζεται ότι θα χειραγωγήσει ευκολότερα τους Εργαζομένους και τα Λαϊκά Στρώματα, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι και πάντα εμφανίζεται πρόθυμη να εφαρμόσει πιο γρήγορα και πιο σκληρά και πιο απροκάλυπτα τα αντιλαϊκά μέτρα''. Πρόσθεσε δε ότι ποτέ άλλοτε όσο σήμερα η Ελλάδα δεν ήταν τόσο υποταγμένη στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, δεν είναι ωφέλιμη ούτε για το Λαό της Ελλάδας, ούτε για το λαό των Σκοπίων ούτε και για κανέναν άλλο λαό, επειδή εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που εγκυμονεί πολέμους όπως έχει αποδείξει πολάκις και στο παρελθόν.                

              Στην συγκέντρωση για τις επίσημες προεκλογικές εξαγγελίες του ΚΚΕ παραβρέθηκαν όλα τα ενεργά και δραστήρια μέλη της Λαίκής συσπείρωσης και αρκετοί πολίτες στο ακροατήριο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 23/04/2019 - 19:57

Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον  εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 Η «Κιβωτός» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Πατέρα Αντώνιο που είναι η ψυχή της Οργάνωσης πήγε στο Κέντρο Ημέρας, δείπνησε μαζί με τα παιδιά και συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να συνδράμει στην τεράστιά προσπάθεια που γίνεται εκεί.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει  αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψύχη της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της ο Πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια γι αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου ανοίξουν το σπίτι τους. Φάγαμε όλοι μαζί, πήραμε λίγη από τη δύναμη τους. Τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω. Την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Ποιο είναι το μήνυμα, μιας κι έχουμε Άγιες Μέρες κι έρχεται το Πάσχα; Το μήνυμα είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μαζί».

Πηγή: http://www.skai.gr