Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Λαϊκης Συσπείρωσης

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/01/2019 - 06:35

Το ΚΚΕ στηρίζει τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας με υποψήφιο Δήμαρχο Χίου το Μάρκο Σκούφαλο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βουλευτή Σταύρο Τάσο, με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο το Γιώργη Αμπαζή. Μαζί στη συμπαράταξη και η Αγλαϊα Κυρίτση που είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χίου.

            ''Εμείς καλούμε να έρθουν μαζί μας όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να απαντήσει στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας, του Δήμου και μπορεί να προστατεύσει από τους επικίνδυνους Ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Αιγαίου''. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα κατά την έναρξη της εκδήλωσης και των εισηγήσεων που ακολούθησαν. Oι υποψήφιοι και τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ επισκεύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23-1 το ΣΕΣΝΟΧ και το Νοσοκομείο και ενημερώθηκαν για τα φλέγοντα ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται λύση.  

              Οι ομιλητές Σταύρος Τάσος, Μάρκος Σκούφαλος και Αγλαϊα Κυρίτση τόνισαν ότι Σύριζα, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ κ.οκ. ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση του Ελληνικού και του Διεθνούς Χρηματικού Κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση και την ανάκαμψη των εργαζομένων και των Λαίκών στρωμάτων και στόχος τους είναι το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων και όλων των λαϊκών δικαιωμάτων, ούτως ώστε αν είναι δυνατόν... με το θάνατο...να απονέμεται και η σύνταξη. Πρόσθεσαν ότι οι σύγχρονες δυνατότητες και η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας μπορούν και πρέπει να εξασφαλίζουν σε όλο τον κόσμο καλή και άνετη ζωή χωρίς την εξουθένωση και τη ''θυσία'' των ανθρώπων στο ''βωμό'' του υπερκέρδους.

              Ο Βουλευτής Λέσβου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Τάσος είπε Χαρακτηριστικά ότι τα συμφέροντα του Ελληνικού και του Διεθνούς Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού που πάνε πακέτο, ''προς το παρόν τουλάχιστον προωθούν και υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ που με την αριστερή προβιά που φοράει ευαγγελίζεται ότι θα χειραγωγήσει ευκολότερα τους Εργαζομένους και τα Λαϊκά Στρώματα, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι και πάντα εμφανίζεται πρόθυμη να εφαρμόσει πιο γρήγορα και πιο σκληρά και πιο απροκάλυπτα τα αντιλαϊκά μέτρα''. Πρόσθεσε δε ότι ποτέ άλλοτε όσο σήμερα η Ελλάδα δεν ήταν τόσο υποταγμένη στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, δεν είναι ωφέλιμη ούτε για το Λαό της Ελλάδας, ούτε για το λαό των Σκοπίων ούτε και για κανέναν άλλο λαό, επειδή εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που εγκυμονεί πολέμους όπως έχει αποδείξει πολάκις και στο παρελθόν.                

              Στην συγκέντρωση για τις επίσημες προεκλογικές εξαγγελίες του ΚΚΕ παραβρέθηκαν όλα τα ενεργά και δραστήρια μέλη της Λαίκής συσπείρωσης και αρκετοί πολίτες στο ακροατήριο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 06:28

 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις της- ότι θα συμβάλει με τις δυνάμεις της για τα προβλήματα που χρονίζουν- παρουσίασε έγκαιρα, χωρίς αιφνιδιασμούς, προτάσεις για επεξεργασία, όμως για άλλη μια φορά βρήκε την πόρτα κλειστή. Στον κόσμο της αριστείας που ζούμε, είναι προβληματικό και μεμπτό, από ότι φαίνεται,  να έχεις επεξεργαστεί και να καταθέτεις τεκμηριωμένες προτάσεις.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό όχι μόνο μην να έχουν θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις όλοι εκείνοι που λόγω θέσης όφειλαν να έχουν, αλλά να μην «προλαβαίνουν» καν να επεξεργαστούν ακόμα και την έτοιμη τροφή. Τους περισσεύει όμως ο επαναστατικός βερμπαλισμός. Αυτά συμβαίνουν σε όποιους συγχρωτίζονται με …μόνιμους επαναστάτες. Δηλώνουν με πολύ αυτοπεποίθηση δημόσια ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανάπτυξη. Όταν η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν απορροφηθεί σημαντικά κονδύλια, όπως 7 εκατ.€ στον τακτικό προϋπολογισμό, 38εκ € ταμειακά υπόλοιπα  στο ΠΔΕ από Εθνικούς Πόρους (κατά δήλωση του κ. Βαλσαμίδη, που υπερηφανεύτηκε για την …. αναποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης Καλογήρου) και 200 εκ. € που παραμένουν στα αζήτητα από το ΕΣΠΑ, όπως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και στη πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια.

Ποσά που κινδυνεύουν να χαθούν, σύμφωνα με την «απειλή» του Πρωθυπουργού στη πρόσφατη συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, όταν μίλησε για την ανάγκη για αποτελεσματικότητα και έργο. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Είναι καιρός να εμπεδώσουμε ότι ανάπτυξη δεν είναι να μοιράζεις χρήματα στην εκλογική σου πελατεία, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς πολλές-πολλές διαδικασίες. Οι πρακτικές αυτές μας έχουν οδηγήσει όχι μόνο σε πτώχευση της χώρας ολόκληρης, αλλά ειδικά ως Περιφέρεια κυριολεκτικά στον πάτο της ΕΕ από πλευράς ανταγωνιστικότητας, παραγωγής, απασχόλησης και εισοδήματος.

Δεν μπορούμε πια να συνεχίζουμε να σφυρίζουμε …..επαναστατικά τραγούδια, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το μεταναστευτικό.

Απαιτείται όραμα, στόχοι, διαβούλευση, σχέδιο, συνεργασίες και οργάνωση της δουλειάς. Τίποτα από αυτά δεν έχουμε δει από την Περιφερειακή Αρχή μέχρι τώρα.

Από τις προτάσεις που καταθέσαμε εμείς είναι μεταξύ άλλων :

  • Μια σειρά παρεμβάσεων στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας σημαντικών προϊόντων (πχ. λάδι, κρασί, αρωματικά φυτά, μέλι κλπ).
  • Ένα διαφορετικό πρόγραμμα στον τουρισμό που να υπερβαίνει την αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος και επαναλαμβανόμενη σημερινή πολιτική προβολής.
  • Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ που θα περιλαμβάνει δράσεις για χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό . Δράσεις που δεν έγιναν δεκτές, και ας μην είχαν προλάβει να στεγνώσουν οι δηλώσεις συμπαράστασης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες

Προτάσεις που, όπως φαίνεται, δεν έχουν θέση στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής.  Σχεδιασμός που καθυστερεί επειδή περιμένει να εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών την εγκύκλιο για σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας. Τόσο υψηλή αυτοδιοικητική αγωνιστικότητα.

Προς το παρόν όμως, και με ευθύνη και άλλων παρατάξεων πέραν αυτής του Περιφερειάρχη, αφήσαμε για το απώτερο μέλλον το χτίσιμο ενός προϋπολογισμού, που να σχηματοποιεί έστω σε αρχικό στάδιο το πλαίσιο των παρεμβάσεων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Αναβάλαμε για άλλη μια φορά τις αποφάσεις για σημαντικά θέματα όπως το Σχέδιο Δράσης του Τουρισμού και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, αφού δεν δημιουργήθηκε η ελάχιστη συναίνεση μετά από λάθη και του Προεδρείου.  Λες και έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει τη δύναμη να κάνει προτάσεις που μπορούν να βγάλουν την Περιφέρεια από το τέλμα. Δεν έχει όμως τη δύναμη να τις επιβάλει. Επομένως ας περιμένουμε.

Σε ότι αφορά την προσωπική επίθεση της κας Αντωνέλλη στον επικεφαλής της παράταξης, που έρχεται μετά από ανάλογη επίθεση του κ.Χατζηκομνηνού στο προηγούμενο ΠΣ, μάλλον σχετίζεται με τον εκνευρισμό που τους δημιουργεί το γεγονός ότι η παράταξη μας έχει προτάσεις και ασκεί κριτική ουσίας αναδεικνύοντας τις δικές τους αδυναμίες. Καλό είναι να μάθει οτι προϋπολογισμός σημαίνει πάντα : στη βάση ενός προγράμματος" και όχι "μοιράζουμε" τώρα τα λεφτά και μετά θα δούμε το πρόγραμμα ". Εκτός αν αυτό που θέλει να μας πει είναι ότι "η πολιτική που θέλει να υλοποιήσει η αρχή Μουτζούρη απλά είναι χωρίς πρόγραμμα»?

Επίσης καλό είναι να μην ξεχνά η κα Αντωνελλη που κόπτεται για την Δημοκρατία ότι καμία εντολή άσκησης της πολιτικής του δεν έδωσε ο λαός στον κ. Μουτζουρη. Του έδωσε 10 συμβούλους και τον υποχρέωσε, ως επικεφαλής της περιφερειακής εκτελεστικής εξουσίας, σε συνεργασίες μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που παραμένει, έστω και κολοβωμένο από την «Νέα Δημοκρατία» της κας Αντωνέλλη, το αποφασιστικό όργανο.  .