Χίος, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Παρουσιάζεται η έρευνα για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και Χίο

Στο νησί μας αφορά τις καμένες εκτάσεις του 2012 και του 2016
Τετ, 03/01/2018 - 16:22

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και Χίο, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου και με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χίου.

Η έρευνα, όπως ανέφερε στην "Α", ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2012 και του 2016 καλύπτοντας μεγάλη περιοχή της νότιας και δυτικής Χίου, φτάνοντας μέχρι και τη Σιδερούντα.

Ο ίδιος θύμισε ότι αυτήν την περίοδο είναι στα σκαριά κι άλλη συνεργασία της Περιφέρειας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην περιοχή του Μερσινιδίου

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/10/2018 - 20:21

Απροκάλυπτα ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (17/10/2018) ότι ούτε το Χοτ Σποτ πρόκειται να κλείσει στο νησί, ούτε οι πρόσφυγες να σταματήσουν να έρχονται. Μάλιστα με θράσος δήλωσε ανοικτά ότι ο ίδιος συμφώνησε να αυξηθεί το νούμερο των προσφύγων στη ΒΙΑΛ κατά παράβαση των "ορίων".

Παρουσιάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο περίπου ως "φυσικό φαινόμενο" απέκρυψε ή και απέκρουσε ανοικτά κάθε αναφορά ότι η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όσων κυβέρνησαν ως τώρα και συνεπώς σε "μαγνήτη" πιθανών επιθέσεων.

Καταδικάζουμε τον ξενοφοβικό και ρατσιστικό χαρακτηρισμό περί "λαθρομεταναστών" του Δημοτικού Συμβούλου Τσάκου, με το ψηφοδέλτιο του κ. Βουρνού. Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Βουρνούς έχουν τεράστια ευθύνη. Καταδικάζουμε τη φραστική επίθεση στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί ύψωσε το ανάστημά του μαζί με δυνάμεις από τα Σωματεία και φορείς, ενάντια στον ξενοφοβικό και ρατσιστικό λόγο.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει επάξια το έργο των προκατόχων της. Ο λαός μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα μόνο με τη δική του οργάνωση και πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Μπορεί και πρέπει να ορθώσει τείχος, με το ΚΚΕ, απέναντι σε όσους προσπαθούν να σπείρουν το μίσος στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο. Τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, που σπέρνουν το θάνατο και αναπαράγουν την προσφυγιά.