Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Πείτε μου έτσι, ποιος σοβαρός άνθρωπος θα αναλάβει Διοικητής;

Γιώργος Επιτροπάκης - Διοικητής Νοσοκομείου: Δεν παραιτούμαι, ας με απολύσουν
Πέμ, 07/05/2015 - 15:49

Έγινε μια διαγωνιστική διαδικασία, συμμετείχαμε κοντά 2000 άτομα, επιλεγήκαμε περίπου 80 για Διοικητές, τώρα γιατί να φύγουμε, επειδή το ζήτησε ο Υπουργός;

“Όχι δεν φεύγω”, αυτή είναι η απάντηση του Διοικητή του “Σκυλίτσειου”, Γιώργου Επιτροπάκη, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, οπότε η λύση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας είναι μία. ‘Η δέχεται να λήξει η θητεία των Διοικητών, ένας στους 5 δέχτηκε μόνο να παραιτηθεί ή τους απολύει και τους αποζημιώνει. “Εγώ τα χρήματά μου -το κατέθεσα και γραπτώς στο Δ.Σ.- θα τα καταθέσω υπέρ της δημιουργίας της νέας πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολλά χρήματα”.

 Όμως με την ευκαιρία ο Γιώργος Επιτροπάκης ξεσπάθωσε: “Αυτό είναι το νέο ήθος της εξουσίας; Προσελήφθηκα για να κάνω συγκεκριμένη δουλειά, να πιάσω κάποιους στόχους, εργάστηκα εδώ νυχθημερόν, αλήθεια, είδαν αυτούς τους στόχους, με αξιολόγησαν; Κανείς δεν ζήτησε να δει τίποτα, μου είπαν μόνο να φύγω, ε δεν φεύγω, ας με διώξουν. Πείτε μου όμως, με αυτές τις συνθήκες, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, υπογραφή σύμβασης τριετούς εργασίας, αν ο εκάστοτε Υπουργός πετάει τους Διοικητές στο δρόμο επειδή ίσως δεν του αρέσουν οι ιδέες τους, ποιος σοβαρός άνθρωπος θα αφήσει τη δουλειά του, την οικογένειά του για να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο;”

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 11:06

Διαφωνώντας με τη ρητορική της Περιφερειακής Αρχής ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης που θα γίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στις 22 και 23 Γενάρη, η Περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών" σε συνεργασία με δημοτικούς συνδυασμούς, κατεβαίνει στην κινητοποίηση, ξεκαθαρίζει όμως τη θέση της, προτάσσοντας το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικώντας αποσυμφόρηση των νησιών και μη δημιουργία νέων δομών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες, με τις ιδεοληψίες και την τακτική της, κατάντησε τα νησιά μας αποθήκες ψυχών που αιτούνται άσυλο. Τώρα με κούφια λόγια, ανύπαρκτο σχέδιο, και σπασμωδικές κινήσεις ζητά να τα αποτελειώσει με την κατασκευή και νέων κλειστών κέντρων. Αδιαφορώντας για την καθολική αντίδραση στα σχέδια της. Οι κάτοικοι των νησιών σε απόγνωση το ίδιο και οι πρόσφυγες.

Η Περιφερειακή Αρχή μετά από παχιά λόγια και αδράνεια μηνών, εξαναγκάζεται από το λαϊκό αίσθημα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στις 22 και 23 του Γενάρη.

Μόνο που με τη συνθηματολογία και τις πρακτικές της επιλέγει να σπρώξει μια μερίδα του κόσμου σε λάθος κατεύθυνση και σε ακροδεξιές αγκαλιές και μια άλλη σε αποχή , αδυνατίζοντας εν τέλει το μέτωπο και τη στόχευση.

Συνεπείς στα λόγια μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ποια είναι τα βασικά επίδικα."