Περίεργη σεισμική διεργασία μεταξύ Λέσβου - Χίου

Τρί, 27/07/2021 - 20:06

Μια περίεργη σεισμική διεργασία είναι σε εξέλιξη μέρες τώρα στην περιοχή νότια της Λέσβου, σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης.

Η διεργασία αυτή συνεχίστηκε σήμερα με έναν σεισμό έντασης 3.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του κόλπου της Καλλονής στη 1 το μεσημέρι. Και έναν στις 5,30 το απόγευμα πάνω στη χερσόνησο της Αμαλής έξη χιλιόμετρα νότια της πόλης της Μυτιλήνης έντασης 3,3 βαθμών.

Η διεργασία αυτή ξεκίνησε στα μέσα του Ιουλίου και έδωσε πολλές δεκάδες σεισμούς. Μεγαλύτερος ο σεισμός έντασης 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ (η πρώτη μέτρηση μιλούσε για σεισμό έντασης 4,5 βαθμών) στις 3.20 μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά του κόλπου της Καλλονής, 45 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι επιστήμονες προβληματίζονται και παρακολουθούν τη σεισμική αυτή διεργασία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κυρίως προσπαθούν να εντοπίσουν μέσω του τρόπου γένεσης του σεισμού το ρήγμα από το οποίο προέρχονται προκειμένου να δουν το βαθμό της επικινδυνότητας του. Προς το παρόν συνιστούν προσοχή.

Σχετικά Άρθρα