Περιφερειάρχης για παράκαμψη Χαλκειούς: Χρήσιμο έργο, δύσκολο να γίνει λόγω αντιδράσεων

Έως τέλος Οκτωβρίου αποφασίζεται η τύχη του από το περιφερειακό συμβούλιο
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 25/09/2020 - 13:05

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για να υλοποιηθεί το έργο της παράκαμψης Χαλκειούς εξαιτίας των αντιδράσεων ιδιοκτητών, οι εκτάσεις των οποίων απαλλοτριώνονται αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας του χωριού, που συνδέει τη δημιουργία του δρόμου με την μονιμοποίηση του ΚΥΤ στην ΒΙΑΛ, αποτύπωσε σήμερα  σε επίσκεψή του στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Παρουσία των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών από τη Χίο, όπως είπε πριν λίγο στο Ράδιο "Α", μίλησε με κατοίκους και το τοπικό συμβούλιο, είδε ότι υπάρχουν ζητήματα ως προς τη χάραξη του δρόμου, η οποία έγινε το 2003 αλλά μέχρι να φτάσει η ώρα της υλοποίησης του έργου  μεταβλήθηκαν αρκετά πράγματα στον οικιστικό ιστό, με αποτέλεσμα αρκετές ιδιοκτησίες να θίγονται και κυρίως διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία δε δέχεται το έργο.

"Είναι ένα χρήσιμο έργο, αλλά είναι δύσκολο να γίνει επειδή υπάρχει αντίδραση", ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος θα παραπέμψει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να αποφασίσει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη  την τύχη της παράκαμψης, με έμφαση - όπως είπε-  στη θέση στην οποία θα καταλήξουν οι 11 εκλεγμένοι σύμβουλοι της Χίου. Παράλληλα θα ζητήσει να γνωμοδοτήσει επ'αυτού και ο Δήμος Χίου.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου και βρίσκεται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων.

parakampsi_halkeioys_hrisimo_ergo_dyskolo_na_ginei_logo_antidraseon

Σχετικά Άρθρα