Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Πλούσιος απολογισμός επίσκεψης Α. Μιχαηλίδη στη Σάμο

Δευ, 29/06/2020 - 17:37

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Μιχαηλίδη το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου στη Σάμο.

Κατά την παραμονή του στο νησί ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη, τον εδαφικό Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη καθώς και με τους Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ. Στάντζο και Λυμπέρη. Κατά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα των νησιών. Από την πλευρά του ο βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα της απαρέγκλιτης προσήλωσης στις ομόφωνες αποφάσεις του περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δομές από τον Υπουργό Ασύλου κ. Μηταράκη. Ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε πως δεν υπάρχει από μεριάς του καμία διαφοροποίηση από τις θέσεις αυτές. Με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς παράγοντες συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα του νησιού τα οποία λιμνάζουν, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Κατά τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς (ξενοδόχοι, έμποροι κ.α.) τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη για άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Κατά την επίσκεψη σε υγειονομικές μονάδες του νησιού (Κ. Υ. Καρλοβάσου, ΤΟΜΥ Βαθέως) διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού κυρίως προσωπικού καθώς και η στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Η συνάντηση με τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στη Σάμο ανέδειξαν τα ζητήματα κυρίως των υποδομών του πανεπιστημίου καθώς και των φοιτητικών εστιών. 

Κατά την επίσκεψη στον Συνεταιρισμό των Οινοπαραγωγών, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία της επιχείρησης και τους σχεδιασμούς για το μέλλον.

Συναντήθηκε, επίσης, με μέλη του σωματείου ΑμεΑ του νησιού, με τους οποίους συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα προσβασιμότητας σε υποδομές και υπηρεσίες.

Τέλος, παρευρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Ν.Ε. του κόμματος στο Βαθύ. Θλιβερή είναι η διαπίστωση για την ελλειμματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού το τελευταίο διάστημα, γεγονός που υπογραμμίστηκε από παράγοντες της Σάμου. Ο βουλευτής δήλωσε πως άμεσα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για ανάδειξη των θεμάτων του νησιού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020