Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

ΠΟΕΔΗΝ: Καμπανάκι για το υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ στα νησιά

Με αναφορά και στην περίπτωση της Χίου
Δευ, 24/06/2019 - 14:50

Για «τραγική υποστελέχωση» των νησιών σε διασώστες ΕΚΑΒ και προκηρύξεις που δεν ολοκληρώθηκαν επειδή κάποιοι «κωλυσιέργησαν "μαγειρεύοντας" τα αποτελέσματα» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μιλά για «ακόμη ένα καλοκαίρι» με σημαντικές ελλείψεις σε διασώστες στα νησιά του Αιγαίου και επισημαίνει πως οι μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες διαγωνισμών για μόνιμο και επικουρικό προσωπικό είχε ως αποτέλεσμα να μην προσληφθούν διασώστες σε υποστελεχωμένα νησιά του Αιγαίου.

Όπως υποστηρίζει, «ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εδώ και μήνες "μαγειρεύει" τα οριστικά αποτελέσματα επικουρικού προσωπικού μέσω του προγράμματος PHILOS». Η Ομοσπονδία θεωρεί πως η μεγάλη καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων και πως οι επιπτώσεις για το ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. «104 διασώστες, εκ των οποίων οι 50 για τα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος 7, Κως 6, Κάλυμνος 4, Λέρος 3, Σάμος 7, Χίος 7 και Μυτιλήνη 16) περιμένουν ακόμη να υπογράψουν συμβάσεις. Κάθε σχεδιασμός που υπήρχε τινάχτηκε στον αέρα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, το καλοκαίρι θα έχει περάσει» σημειώνει.

Στα νησιά με τα σημαντικότερα προβλήματα η ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνει και τη Χίο αναφέροντας: Έχουν απομείνει 13 διασώστες στα επείγοντα. Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που επιβαρύνονται και λόγω της έναρξης τουριστικής περιόδου και της ύπαρξης του προσφυγικού καταυλισμού, απαιτούνται τρία ασθενοφόρα το πρωί και δύο το απόγευμα και τη νύχτα για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ. Σήμερα, όμως, λόγω της έλλειψης προσωπικού, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια και δύο φορές την εβδομάδα βγαίνει και δεύτερο τα πρωινά με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 06:35

Πορεία στο κέντρο της Χίου και στεφάνωση στο Μνημείο Ηρώων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 17-11-2018 στις 6.30μ.μ το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στις 7.30 μ.μ. οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της ηρωικής επετείου του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη του 1973 που σηματοδότησε την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

 ''Εσείς που πρωτοσφίξατε γροθιά στην τυραννία κρατούσατε στα χέρια σας μονάχα τα βιβλία...μες τα βιβλία βλέπατε μια λέξη ναν' γραμμένη τη λευτεριά που ήτανε στα σίδερα κλεισμένη'' τραγουδάνε τα σχολεία στις γιορτές του Πολυτεχνείου.

''Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή...ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική'' ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι Φοιτητές το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Χίου...και μετά τη στεφάνωση συνέχισαν την πορεία τους στην Απλωταριά, την προκυμαία και την πλατεία με τα συνθήματα ''με τους μετανάστες είμαστε μαζί...'', ''κάτω τα χέρια από το άσυλο'' και...''ψωμί, παιδεία ελευθερία...η Χούντα δεν τελείωσε το 73''

 Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, σε σχετική συνέντευξη που έδωσε για την ημέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, τόνισε τα εξής. ''46 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Διαχρονικά τα συνθήματα...το ΝΑΤΟ είναι εδώ, οι Αμερικάνικες Βάσεις είναι εδώ και διευρύνονται...οι Ιμπεριαλιστικοί Πόλεμοι είναι εδώ. Το Λαϊκό Κίνημα μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να δηλώσει την παρουσία του ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις Αμερικάνικες Βάσεις, στους αγώνες για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δηλαδή για τα ανεκπλήρωτα όνειρα ενός λαού που συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι την τελική εκπλήρωση''. Στην πορεία και τη στεφάνωση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και από κόμματα το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ΚΚΕ και η Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

 Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, πρόσθεσε στη συνεντευξή του ότι είναι σημαντικό που τιμούμε το Πολυτεχνείο επειδή ''οι γεννιές που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους προκειμένου εμείς να είμαστε αυτή τη στιγμή ελεύθεροι, παρέδωσαν τη σκυτάλη στις επόμενες γεννιές, σε εμάς...κι εμείς πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας για αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρα για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...Αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να ματώνει είτε με Μνημόνια είτε χωρίς Μνημόνια, είτε με δήθεν Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε με την Δεξιά Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...και επομένως μπροστά του τα διλήμματα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένα, ή θα ζει αυτή τη βαρβαρότητα ή θα την ανατρέψει. Το πολυτεχνείο ήταν μια ματωμένη γραμμή που έδειχνε ότι μπορεί να ανατραπεί αυτή η βαρβαρότητα αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του ο Λαός''.