"Πράσινο φως" από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παράκαμψη στο Χαλκειός

Πρόεδρος Χαλκειούς: Θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να μην ξεκινήσει το έργο
Παρ, 30/10/2020 - 15:49

Πράσινο φως για την παράκαμψη του Χαλκειούς, λαμβάνοντας μάλιστα την καθολική θετική ψήφο των περιφερειακών συμβούλων της Χίου, άναψε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, εγκρίνοντας τις απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο σύμβουλος της ΛΑΣ, Γιώργης Αμπαζής, υπήρξαν διευκρινίσεις και δέσμευση ότι θα ειδωθούν οι τεχνικές ατέλειες του έργου, το οποίο είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται πριν από 17 χρόνια με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες ακινήτων, που πρέπει να απαλλοτριωθούν, να εγείρουν ζητήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς, ο Πρόεδρος Βασίλης Βίγκας, επανέλαβε στο Ράδιο «Α» ότι διαφωνούν με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί το έργο και επέμεινε στην αναβολή του. Ωστόσο με την περιφέρεια να δρομολογεί εξελίξεις ο ίδιος προανήγγειλε ότι δεν τους μένει άλλη λύση από το να εξαντλήσουν όλες τις νομικές δυνατότητες που έχουν.

Θυμίζουμε ότι οι Χαλκούσοι αντιδρούν στην κατασκευή του δρόμου συνδέοντάς την και με την μονιμοποίηση του ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ.

Σχετικά Άρθρα