Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

"Πράσινο φως" στο master plan από την νέα διοίκηση του Λιμενικού ταμείου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 22/11/2019 - 13:08

Το «πράσινο φως» από την νέα διοίκηση του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου πήρε η πρόταση της τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χίου για το master plan του Κεντρικού λιμένα με τον προϊστάμενο της Λευτέρη Παπαλάνη να παρουσιάζει τον σχεδιασμό  και να εξηγεί στα νέα μέλη του σώματος την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές τομές στην εικόνα του λιμανιού που γνωρίζουμε, με κυριότερη την «μετατόπιση» του πλοίου της ακτοπλοΐας στο νότιο τμήμα , όπου μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στην λεκάνη του λιμένα (εκβάθυνση) όσο και στους χερσαίους χώρους, θα δώσει ανάσες στην καθημερνή επιβάρυνση του λιμανιού.

Σημαντική παράμετρος που οδήγησε στον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το Λιμάνι είναι ο χώρος που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ με τον Λευτέρη Παπαλάνη να τονίζει ότι αυτό δημιούργησε  «εμπόδια» καθώς κάθε δράση έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό το δεδομένο.

Το master plan έχει ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να λάβει τις τελικές εγκρίσεις και να ξεκινήσει η υλοποίηση του καθώς ακολουθούν τρεις ακόμη μελέτες.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη κυματισμού.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών και την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ακολουθεί η έγκριση του σχεδιασμού από μια σειρά υπουργεία και υπηρεσίες μέχρι να φτάσουμε σε βάθος τριετίας στην οριστική έγκριση  και στο ξεκίνημα των εργασιών.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 28/01/2020 - 19:20

Διπλάσια θα είναι μέσα στο 2020 η ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο προς τις ελληνικές αρχές, μετά από την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Υπηρεσίας.

Το προσωπικό που απασχολεί η EASO θα διπλασιαστεί από περίπου 500 σε πάνω από 1000 καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Νίνα Γκρεγκόρι έθεσε μιλώντας στο euronews τον στόχο η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα να γίνει ταχύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να μετρήσουμε στην πραγματικότητα ακριβώς την διάρκεια των διαδικασιών ασύλου σε όλη την Ευρώπη, αλλά μπορώ ότι σε πρώτο βαθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 46% όλων των αιτήσεων επεξεργάζεται σε λιγότερο από έξι μήνες και πάνω από 57% χρειάζεται από 6 μήνες», επισημαίνει η κ. Γκρεγκόρι.


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην αποσυμφόρηση των νησιών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα αλλάξει.

«Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει και θα γίνει με πολλούς τρόπους»

 

«Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει και θα γίνει με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ'όλα όπως βλέπετε με τις μεταφορές στην ενδοχώρα εκείνων των ευάλωτων εκείνων που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν, αλλά και τώρα που θα έχουμε επιτάχυνση στα αιτήματα ασύλου, θα ξέρουμε ποιος πρέπει να φύγει, γρήγορα. Αυτό σε συνδυασμό με την πολιτική μας ενίσχυσης των συνόρων και σε συνδυασμό με τη στήριξη που κερδίζουμε από τους ευρωπαίους, νομίζω ότι θα αλλάξουν την κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο euronews.


 

Με τη νέα συμφωνία ο ο αριθμός των χειριστών υποθέσεων ασύλου στα νησιά θα διπλασιαστεί και στην ενδοχώρα θα τριπλασιαστεί.

easo_enishyetai_i_elliniki_ypiresia_asyloy