Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ: Πρόταση για μηδενικές αυξήσεις το ΄23

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/10/2022 - 15:46

Μηδενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ προτίθεται να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ο Πρόεδρός της, Βασίλης Μυριαγκός.

Όπως είπε ο ίδιος στο Ράδιο "Αλήθεια", παρά το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευτεί λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής θα προτείνει να μη γίνει καμία αύξηση το 2023 θεωρώντας ότι πρέπει η πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, στην περίπτωση που οι ΔΕΥΑ πανελλαδικά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.

Παρά τις αναφορές και την απαίτησή τους για ενίσχυση, 14 μήνες μετά την εφαρμογή της ρήτρας δεν έχει γίνει κάτι από τα αρμόδια υπουργεία, είπε ο κος Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι δεν  μπορεί να μετακυλίεται συνεχώς το βάρος στους καταναλωτές.

Θυμίζουμε ότι πέρσι είχε αποφασιστεί από τη ΔΕΥΑΧ η, ανά μήνα,  αύξηση των λογαριασμών κατά ένα ευρώ στην ύδρευση και κατά ένα στην αποχέτευση, γεγονός που είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Στο ερώτημα που υπεβλήθη στον κο Μυριαγκό αν εξετάζεται η κατάργηση αυτού του πρόσθετου τέλους (ένα συν ένα ευρώ) , τόνισε ότι θα είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, μιας και σ’ αυτήν την περίπτωση από τα έσοδα θα μπορεί να καλυφθεί μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού.

Όπως είπε, οι αποφάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ αναμένεται να ληφθούν εντός Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα