Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Πρόγραμμα "ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ" από την Τοπική Κοινότητα Χίου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/10/2019 - 14:40

Την πρωτοβουλία «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ» ένα σύστημα που έχει σκοπό για να βοηθήσει τους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχος, φοιτητές, φαντάρους , σε συνεργασία με καταστηματάρχες και επαγγελματίες, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος.

«Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας μπορούν να προσφέρουν ένα χρηματικό αντίτιμο προϊόντων και υπηρεσιών στους καταστηματάρχες, οι οποίοι με την σειρά τους θα φροντίσουν να παρέχουν το αντίστοιχο προϊόν ή την υπηρεσία σ΄ αυτούς που το χρειάζονται. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα αυξάνονται καθημερινά, και μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από την αφίσα με την τεράστια καρδιά που έχουν αναρτήσει στις προθήκες των καταστημάτων τους», ανέφερε ο κ.Βενέτος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου ανακοίνωσε την ομόφωνη ψήφιση στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση δημοτικού κτίσματος και αθλοπαιδιών που βρίσκεται πίσω από τις Εργατικές κατοικίες των Λιβαδίων, με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

«Πρόκειται για μια  «μικρή Φάρκαινα» η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χίου» τόνισε ο κ.Βενέτος συμπληρώνοντας ότι  η  συγκεκριμένη πρόταση είναι ανεξάρτητη από άλλο έργο γειτονικής αξιοποίησης και επέκτασης του γηπέδου του Βούρειου η οποία έχει εξαγγελθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/07/2020 - 20:08

Και το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαρισμού πέριξ της ΒΙΑΛ, που περιλαμβάνουν όχι μόνο αποψίλωση αλλά και όργωμα των χωραφιών, αφού υπάρχει ο φόβος των κατοίκων, ότι μόλις καθαριστεί ο χώρος, θα μεταφερθούν εκεί οι σκηνές ή οι ξύλινες κατασκευές των υπεράριθμων του ΚΥΤ.

Τις εργασίες του Σαββάτου επόπτευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τα συνεργεία αλλά και τους κατοίκους.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα , το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 23.400,00€  και προβλέπει καθαρισμούς, χορτοκοπές, μάζεμα σκουπιδιών και διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων για διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.