Προς Δημοπράτηση 3 σημαντικά έργα απο την ΔΕΥΑΧ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/11/2019 - 14:22

Σημαντική εξοικονόμηση νερού για την άρδευση του Κάμπου αποτελεί η επαναχρησιμοποίηση των νερών της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, όπως ανέφερε σε κοινές δηλώσεις με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, ο δήμαρχος Χίου.

Σταμάτης Κάρμαντζης και Παντελής Νεαμονίτης τόνισαν την σπουδαιότητα αυτού του έργου, ύψους 6 εκ. ευρώ  από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που  περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Βιολογικού, τη δημιουργία διυλιστηρίου, ώστε να γίνει επεξεργασία των λυμάτων σε 3ο βαθμό, καθώς και κατασκευή δικτύου και δεξαμενών προκειμένου να καταλήγουν στον Κάμπο 4.000 κ.μ. νερού ημερησίως.

«Με αυτό τον τρόπο θα αφήσουμε τις γεωτρήσεις που χρησιμοποιούμε αυτή την στιγμή για την άρδευση του Κάμπου», ανέφερε ο κ. Νεαμονίτης.

Παράλληλα χθες η ΔΕΥΑΧ έλαβε δύο ακόμα ευχάριστες ειδήσεις ένταξης έργων που αφορούν στα εξής:

• Ένταξη στο ΠΔΕ Β. Αιγαίου της κατασκευής του δικτύου ομβρίων στις οδούς Παναγυφτόπουλου, Ράμνης και Καλουτά, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ

• Ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του δικτύου ύδρευσης για τη διοχέτευση του νερού από την αφαλάτωση Αγ. Μηνά στον Προφήτη Ηλία Θυμιανών, στην περιοχή Βαλανά Νεοχωρίου μέχρι και τον Κάμπο, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

epanahrisimopoiisi_neroy_viologikoy_gia_ardeysi_kampoy

Σχετικά Άρθρα