Χίος, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Οι αιρετοί του Β. Αιγαίου απαιτούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 30/10/2019 - 13:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η πρόκληση τεχνικής σύσκεψης για το ΕΣΠΑ στη Μυτιλήνη, από τη Διαχειριστική Αρχής, που έγινε  σήμερα παρουσία των περισσότερων δημάρχων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αποτέλεσε την ευκαιρία ώστε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να συγκλιθεί σύσκεψη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Από τη Χίο, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο "Α" ανέφερε ότι συναποφασίστηκε σε πρώτη φάση να απαιτήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. 

"Δεν θα παρακαλέσουμε για λύσεις. Ζητούμε άμεσες ενέργειες", τόνισε ο αντιδήμαρχος, αναφέροντας ακόμη ότι ο ίδιος έθεσε προ των ευθυνών τους κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης για το ΕΣΠΑ, τόσο τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Σρόιτερ, όσο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, για τα μέτρα ενίσχυσης των νησιών που είναι αντιμέτωπα με τις συνέπειες της συγκεκριμένης κρίσης.

"Πρέπει άμεσα να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό γιατί το μεταναστευτικό έχει ξεφύγει", δήλωσε λίγο αργότερα, επίσης  στο Ράδιο "Α", και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Πέμ, 20/02/2020 - 17:52

Με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος και γενικότερα το Βόρειο Αιγαίο ,προσδοκούσαν οι κάτοικοι μία διαφορετική προσέγγιση, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες .

Με την μεταναστευτική κρίση να παραμένει ενεργή γιατί ποτέ δεν έφυγε από τα νησιά, ήταν επόμενο να έρθει το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Ποιός λοιπόν δεν θα χαιρόταν αν το νησί μας εξέλεγε Υπουργό και μάλιστα στο πιο καίριο κυβερνητικό πόστο;

Θα ήταν γνώστης των προβλημάτων που αφορούν στην νησιωτικότητα, στις ημιτελείς υποδομές ,στο κλίμα αποεπένδυσης που μαστίζει το Βόρειο Αιγαίο και στο μεταναστευτικό .

Λίγους μόλις μήνες μετά από την θριαμβευτική επικράτηση της Ν.Δ. η απογοήτευση δυστυχώς είναι έκδηλη παντού.

Οι χειρισμοί από κυβερνητικής πλευράς που εκφράζονται από τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ.

Ο επαναλαμβανόμενος ξύλινος λόγος, ο δήθεν διάλογος,η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας, η κουτοπονηριά εξαιτίας έλλειψης σχεδίου, το μικροπολιτικάντικο μοίρασμα "αναπτυξιακών" θέσεων εργασίας ,η συνεχής απόκρυψη αριθμών όπως και η προπαγανδιστική ρητορική για τις ανοιχτόκλειστες Υπερδομές ακαθόριστης δυναμικότητας, αποσκοπούν στο επικοινωνιακό μέρος,μόνο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τους νησιώτες; Ο ερχομός των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) για επιβολή του ''Μηταρακικού διαλόγου'' , δώρο του υπουργού στους συμπατριώτες( ; ) του.

Για τους ακρίτες των νησιών το μήνυμα της κυβέρνησης έχει πολύ απλή ερμηνεία :

''Κύριοι σας έχουμε ξεγραμμένους ! Αυτό που συμβαίνει ΜΟΝΟ σε εσάς, βολεύει πάρα πολλούς άλλους (υπόλοιπη Ελλάδα,Τουρκία !!, Ευρώπη) και για αυτό πρέπει να παραμείνει το πρόβλημα αποκλειστικά δικό σας . Δεν υπολογίζουμε ούτε τους εθνικούς κινδύνους και μάλιστα σε πονηρές εποχές.
Γι αυτό και σας επιτάσσουμε ''.

Επειδή η οργή για την κοροϊδία είναι έκδηλη και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί το τέλος του που το προγραμματίζουν άλλοι , επειδή κανείς δεν αποδέχεται ότι ο τόπος του είναι ξεγραμμένος, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έγινε κάτι μοναδικό, που οφείλεται στον "χιώτη" Υπουργό ''μας'':

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικές ιδεολογικές ή κομματικές προσεγγίσεις ,ΕΝΩΘΗΚΑΝ όπως ελάχιστες φορές συμβαίνει στην ιστορία ενός τόπου , για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή .

Νότη Μηταράκη σε ευχαριστούμε!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ