Προσοχή κράνος και στον συνοδηγό

Αναμένεται «σαφάρι» ελέγχων της Τροχαίας
Δευ, 24/08/2020 - 17:55

Τα εύσημα του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ παίρνει σύμφωνα με την σημερινή ΑΛΗΘΕΙΑ που κυκλοφορεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, για την καθολική σχεδόν εφαρμογή της χρήσης κράνους από οδηγούς δικύκλων, κάτι που έχει ελαχιστοποιήσει τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Αυτό βέβαια είναι εμφανέστατο αν επισκεφθεί κανείς άλλες ελληνικές πόλεις και αυτή η πρωτοπορία της Χίου, που την πλήρωσε ακριβά, με πολύ αίμα στην άσφαλτο, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συστηματικής δουλειάς και κόπου τόσο των Αστυνομικών, αλλά και των γιατρών του νησιού, των ΜΜΕ και άλλων μαζικών φορέων.

Εκείνο βεβαίως που είναι προφανές, σημειώνει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα, είναι ότι η χρήση κράνους δεν αφορά τον οδηγό, αλλά και τον συνοδηγό, που είναι αποδεδειγμένο στατιστικά ότι κινδυνεύει περισσότερο.

Επειδή όμως το τελευταίο μάλλον δεν τηρείται, μπαίνει στόχος να εμπεδωθεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές εντολές στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχουν δοθεί και αναμένεται άμεσα να υλοποιηθούν από το τμήμα Τροχαίας, που εκτός της πληροφόρησης έχει ήδη προετοιμαστεί για ένα «σαφάρι» ελέγχων της χρήσης κράνους από συνοδηγούς.

Ας σημειωθεί εδώ ότι την ευθύνη για τον συνοδηγό έχει ο οδηγός, πράγμα που σημαίνει ότι αν στη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, που επαναλαμβάνουμε αναμένονται εντός των προσεχών ημερών και θα είναι πολύ αυστηροί, ο συνοδηγός δεν φοράει κράνος, τότε επιβάλλεται στον οδηγό πρόστιμο 40 ημερών και του αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος και η άδεια κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα