Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Προσωπική επίθεση ΣΕΣΝΟΧ στην Διοικητή του Νοσοκομείου

Δευ, 18/11/2019 - 17:38

Την επίθεση μέσω ανακοινώσεως σε προσωπικούς τόνους και για εσωτερικά ζητήματα του Νοσοκομείου επιλέγει ο ΣΕΣΝΟΧ κατά της Διοικητού του Σκυλίτσειου.

Ευχόμαστε αυτό να αποβεί θετικό και για την λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, προφανώς τα εσωτερικά του ζητήματα δεν αφορούν τους ασθενείς και για το καλό του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο προφανώς το έχουμε συνηθίσει... διαφορετικά.

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ:

Το σήριαλ με πρωταγωνίστρια την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κανταρακη συνεχίζεται , και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολουθούν. Έχουμε μείνει όλοι έκπληκτοι παρακολουθώντας τα καθημερινά επεισόδια, αυτά ειδικά που αφορούν τις παρεμβάσεις της, στην

Νοσηλευτική υπηρεσία. Μία νοσηλευτική υπηρεσία που σηκώνει καθημερινά όλο το βάρος των προβλημάτων του νοσοκομείου (κτιριακό, ελλείψεις κλινών, προσφυγικό)

Δεν μπορούμε λοιπόν  να παραμείνουμε άφωνοι και αμέτοχοι μπροστά στις συνεχόμενες παράτυπες και επιπόλαιες ενέργειες της.

1.  Αδιαφορώντας για τις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, έβγαλε αποφάσεις τοποθέτησης, μάχιμων νοσηλευτών σε γραφεία και τμήματα που δεν υπάρχουν στον οργανισμό. Έχρισε ως αναπληρωτές προϊστάμενους, νοσηλευτές σε θέσεις φαντάσματα, αφού δεν υπάρχουν

στον οργανισμό και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και προϊστάμενοι. Οι δε  γραπτές αποφάσεις που έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι , θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως υπόδειγμα στα θέματα  εξετάσεων στις σχολές Δημόσιας Διοίκησης, αν όχι στο βιβλίο Guinness.

Από τις εισηγήσεις που τις κατατέθηκαν από την νοσηλευτική υπηρεσία, επιλεκτικά , και κατά το δοκούν , εφάρμοσε αυτές που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα άτομα.. Και κατά την προσφιλή της μέθοδο , τις γνωμοδοτήσεις της Νοσηλευτικής επιτροπής , τις έγραψε

στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Απαιτούμε:  Ανάκληση όλων των αποφάσεων που αφορούν τμήματα που δεν υπάγονται στον οργανισμό. Αξιοκρατικές τοποθετήσεις βασιζόμενες ή πάνω στην λίστα αρχαιότητας  ή στην λίστα με τα τυπικά προσόντα.

2.   Η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση και στην προϊσταμένη του γραφείου επιστασίας συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Παρά τις διαβεβαιώσεις  ότι θα τηρηθούν αν μη τι άλλο τα προσχήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενημερωθήκαμε για μια επιστολή , πρωτοφανή για τα

δεδομένα του νοσοκομείου , η οποία εστάλη από την διοίκηση προς το υπουργείο , και με την οποία ζητήθηκε η αντικατάσταση της κ. Φαφαλιού από γραμματέας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την αιτιολογία ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα

καθήκοντα της γραμματέως. Και προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα:

➢ Υπήρξε αναφορά από την κ. Φαφαλιού ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Υ. Σ. ?

➢ Γιατί, αν έπρεπε να αντικατασταθεί , δεν αντικαταστάθηκε με τον αναπληρωτή του οποίου το όνομα είναι δημοσιευμένο στην ίδια ΑΔΑ με το δικό της?

➢ Ενημερώθηκε εγκαίρως η ενδιαφερόμενη για τις κινήσεις της διοίκησης ή όπως συνηθίζεται τελευταία, βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα?

➢ Τέλος μας κάνει μεγάλη εντύπωση , η γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα της διοίκησης . Ευχόμαστε και οι δύο να είναι τόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί και στα αιτήματα για αύξηση του προϋπολογισμού για το νοσοκομείο , αλλά και για την άμεση πρόσληψη ιατρικού, παραϊατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η τρομοκρατία , ο αυταρχισμός και η στήριξη ημετέρων, καλά κρατεί στο Νοσοκομείο Χίου.

Κύριε Κικίλια και κ. Μηταράκη , μην μας στερήσετε αυτό το σπάνιο είδος διοίκησης που κληρονομήσατε από την προηγούμενη κυβέρνηση.   Άλλωστε σας ταιριάζει απόλυτα. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι :

οι έτοιμες Προκηρύξεις Προσλήψεων  Μόνιμου Προσωπικού, οι οποίες βρίσκονται  στα συρτάρια  σας,  εδώ και τέσσερις μήνες ,προς το παρόν , γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, και δεν τις κάνουν ( όχι ακόμα..) ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ΑΝΤ1

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

 

 

 

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

α/α                                                                           α/α

 

 

ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ   ΚΑΒΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 18:26

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής (χαρτοφυλάκιο στο οποίο υπάγονται και τα ζητήματα μετανάστευσης), Μαργαρίτη Σχοινά, και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σχετικά με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο και την επίτροπο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζεται ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναφέρθηκε στις ελληνικές προτάσεις για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών και επέμεινε στην ανάγκη ενός λογικού επιμερισμού των βαρών.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε, τόσο στις προοπτικές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης όσο και στο νέο σύμφωνο για το άσυλο που ετοιμάζεται από την Ε.Ε. Επιπροσθέτως, η κ. Γιόχανσον αναγνώρισε τη μεγάλη πίεση που δέχεται η χώρα μας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Αμέσως μετά την κατ' ιδίαν που πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Σχοινά και την κ. Γιόχανσον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο προϊστάμενος του Γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος, και η εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

O πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το θεωρώ πολύ σημαντικό ότι επιλέξατε την Αθήνα για την πρώτη σας επίσκεψη, δεδομένου του πλαισίου με τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό ότι πηγαίνετε στην Άγκυρα αύριο και, όπως θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, η Ελλάδα στηρίζεται ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Πρόκειται για ζήτημα που έχει ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, είναι θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πραγματικά προσβλέπουμε στη βοήθειά σας και στις απτές προτάσεις σας γι' αυτό».

Απαντώντας στην κ. Γιόχανσον σημείωσε: «Θέλουμε να είμαστε σημαντικός εταίρος διότι έχουμε σημαντική πρόσθετη αξία να προσφέρουμε. Έχουμε ήδη αρχίσει, παρουσιάζοντας κάποιες ιδέες για ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών. Φυσικά, θα ζητάμε πολύ συστηματικά την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και έναν λογικό επιμερισμό των βαρών, όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Τελικός στόχος θα πρέπει να είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας, με ιδέες και προτάσεις, όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε πως «πρέπει να αρχίσουμε από εκεί όπου βρίσκεται το πρόβλημα, και το πρόβλημα αυτή την εποχή εντοπίζεται σε αυτό το τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προσέθεσε: «Επομένως, είναι χαρά μας να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με εσάς και (τον υπουργό Εσωτερικών) την κατάσταση ως έχει, αλλά και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και για το νέο σύμφωνο για το άσυλο που ετοιμάζουμε. Πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε τρία ζητήματα: Το σύμφωνο, το στοιχείο της αλληλεγγύης, την κατάσταση όπως είναι σήμερα και -φυσικά- τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που είναι κρίσιμη για την εύτακτη - οργανωμένη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

Η επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή να ξεμπλοκάρουμε τις μπλοκαρισμένες καταστάσεις, να βρούμε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο. Κάθε βδομάδα που δεν το έχουμε αυτό, πληρώνουμε υψηλό τίμημα, ειδικά για μία χώρα όπως η Ελλάδα, που δέχεται μεγάλη πίεση καθότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, κι όχι μόνο πρόβλημα για την Ελλάδα». Η επίτροπος τόνισε επίσης ότι «οι πρόσφυγες υποφέρουν και [κλονίζεται] η κοινή εμπιστοσύνη στην Ένωση. Επομένως, είναι πολύ επείγον θέμα να βρούμε νέο τρόπο να πάμε μπροστά. Οφείλω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενη που η νέα κυβέρνηση κάνει πολλά σημαντικά βήματα για τους μετανάστες, για τη νομοθεσία, και για την παρουσίαση των προτάσεών της. Άρα, γνωρίζω πως η Ελλάδα θα είναι σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου συμφώνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ