Πρώτες αντιδράσεις από ΛΑΣ και Χιακή Συμπολιτεία

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Πέμ, 04/03/2021 - 13:13

Κριτική στο Δήμαρχο Χίου ασκεί με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τη συνάντηση των Δημάρχων Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου με τον Πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκε το μεταναστευτικό.

Η ΛΑΣ καταγγέλλει το δήμαρχο ότι είναι υπέρμαχος των νέων δομών, ενώ και η Χιακή Συμπολιτεία επισημαίνει ότι το κάλεσμα του πρωθυπουργού προς το δήμαρχος, έγινε "μόνο και μόνο για να λάβει και δια ζώσης μια δέσμευση των δημάρχων ότι θα υπακούσουν τις κυβερνητικές εντολές".

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων:

ΛΑΣ: ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Αν και με μάσκα o Δήμαρχος Χίου, δεν κατόρθωσε αυτή τη φορά μπροστά στον πρωθυπουργό, να κρύψει το ρόλο του ως επισπεύδοντα στη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης στο νησί.

Γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέχρι και την τελευταία, που η παράταξή του και ο ίδιος αποτέλεσαν θλιβερή μειοψηφία, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τα όσα δήλωσε στη συνέλευση της Συκιάδας, ότι διαφωνεί με το Θόλος, γυρίζοντας την πλάτη στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το αν θα σεβαστεί το κυρίαρχο όργανο, έτρεξε να συνταχτεί με τα όσα κελεύει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Θέλησε μάλιστα να κρυφτεί πίσω και πάλι από την απλή αναλογική που δεν τον αφήνει να κυβερνήσει, αλλά η χαρά δεν τον άφησε και μέσα από το αντιδημοκρατικό λογίδριό του, αποκάλυψε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Χιώτες:

Είναι έτοιμος από καιρό να τα δώσει όλα για τις υπερδομές των 3000 και βάλε συνανθρώπων μας, να υποσκάψει το μέλλον του νησιού και των κατοίκων του, να συμβάλλει στη δημιουργία μιας φυλακής των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, να σημαδέψει τη Χίο ως νησί με δεσμοφύλακες .

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου καταγγέλλει στο χιώτικο λαό αυτή τη στάση, θα παλέψει με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει να μην περάσει αυτή η επιζήμια για τα νησιά μας πολιτική της κυβέρνησης, να αποτρέψει την πολιτική της δημοτικής αρχής που ανοίγει, χωρίς να έχει το δικαίωμα αφού είναι μειοψηφία στο χιώτικο λαό, διάπλατα τις πόρτες για τα κέντρα υπερδομές, που εργάζεται κόντρα στα όσα έχουμε καταφέρει, πάνω σε αυτό το θέμα.

Καλούμε τους χιώτες και τις χιώτισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τους απομονώσουν πολιτικά ακόμα περισσότερο και να τους πληρώσουν με το κατάλληλο νόμισμα όταν θα έρθει η ώρα.

Ταυτόχρονα να είναι έτοιμοι για τον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη.

Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά.

ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Στη Χίο καπετάνιος ο Δήμαρχος, στο Μαξίμου πλήρωμα

Όπως φάνηκε από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη Συνέντευξη Τύπου που μας έκανε την τιμή να δώσει ο δήμαρχος για να μας ενημερώσει, το βασικό πρόβλημα του δημάρχου Χίου είναι η απλή αναλογική. Τα προβλήματα των δημοτών, και κατ’ επέκταση του νησιού, δεν τον αφορούν. Ούτε τις αντιπολιτεύσεις θεώρησε ότι πρέπει να ενημερώσει ο δήμαρχος και να συζητήσει μαζί τους, όπως έπραξε ο Σαμιώτης συνάδελφός του. Άλλωστε τις έχει και άχτι, αφού δεν τον αφήσουν να ξεδιπλώσει το μεγαλειώδες έργο του.

Τιμήθηκε ο δήμαρχος που τον κάλεσε ο πρωθυπουργός. Δεν κατανοούμε ποια ακριβώς ήταν τιμή. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι η κίνηση του πρωθυπουργού έγινε μόνο και μόνο για να λάβει και δια ζώσης μια δέσμευση των δημάρχων ότι θα υπακούσουν τις κυβερνητικές εντολές, αγνοώντας τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τη θέληση των δημοτών που τους εξέλεξαν.

Δεν ακούσαμε τίποτα καινούριο: φύλαξη των συνόρων (δηλαδή παράνομες επαναπροωθήσεις), άδειασμα των διαμερισμάτων όπου κάποιοι ελάχιστοι καταφέρνουν να ζήσουν σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες και μάντρωμα ανθρώπων σε μια φυλακή στη μέση του πουθενά για να μην τους βλέπουμε. 

Και για τα προβλήματα του νησιού, είπαμε, η απλή αναλογική. Δυστυχώς ο δήμαρχος Χίου αποδεικνύεται ανεπαρκής να μιλήσει για τα προβλήματα των δημοτών που τον εξέλεξαν, ανίκανος να διεκδικήσει τα στοιχειώδη για τα τεράστια ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Αν ο δήμαρχος νοιώθει τιμημένος, είτε γιατί βρέθηκε στο Μαξίμου, είτε γιατί δέχτηκε ο «άριστος άρχοντας» να δει τους υποτελείς, δικαίωμα του. Οι δημότες πάντως δεν είναι ιθαγενείς να ξεγελιούνται με καθρεφτάκια, όπως φαίνεται ότι ισχύει για τον ίδιο.

Σχετικά Άρθρα