Πρώτο βήμα για το Κάστρο: Σύσκεψη τη Δευτέρα για το Master plan

Στο Δημαρχείο με συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παρ, 21/10/2022 - 15:01

Το να κατατίθενται προτάσεις είναι θετικό, το να δρομολογούνται λύσεις πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο. Στην κατεύθυνση αυτή και μετά τη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το Κάστρο της Χίου φαίνεται να κινείται ο Δήμος, αφού όπως είπε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Καλογεράκης, σε επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μανώλη Χριστοφάκη, συμφωνήθηκε την προσεχή Δευτέρα καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συμμετέχουν σε σύσκεψη που θα γίνει στο Δημαρχείο, στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης του συμβουλίου για την εκπόνηση ενός Master Plan για το κάστρο.

"Πρέπει μέχρι το τέλος του 2023 να έχει παραδοθεί η μελέτη", ανάφερε ο κος Καλογεράκης ο οποίος θεωρεί ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί το Κάστρο αξιοποιώντας κονδύλια που υπάρχουν από το ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης..

Θυμίζουμε ότι ο κος Χριστοφάκης στη συνεδρίαση του συμβουλίου κατέθεσε πρόταση για την εφαρμογή μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης για την αναβάθμιση του Κάστρου της Χίου και τη μετατροπή του σε Ζώνη Δημιουργικής Οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα