Χίος, Τρίτη 23 Απριλίου

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με πολιτικά μηνύματα από το Εργατικό Κέντρο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/01/2019 - 06:09

Με την παρουσία των τοπικών αρχών, καθώς και πολλών εκπροσώπων των Εργατικών Σωματείων του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιανουαρίου 2019, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

Πριν την κοπή πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των δύο νέων καθηγητών, Αντώνη Λενίτικα και Ευάγγελου Μπουλμέτη, που εντάχθηκαν στο δυναμικό του κοινωνικού φροντιστηρίου και στον Γιάννη Μανάρα, νέο πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Χίου.
 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Σερβιτόρων Κώστας Λίνας, αναφερόμενος στα γνωστά προβήματα των εργαζομένων ως πρώτων και μονίμων θυμάτων της λιτότητας.

 

Ο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι το 2018 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τους εργαζομένους δίνοντας την δική του ευχή από καρδιάς, το 2019 να είναι μία χρονιά που θα λύσει προβλήματα, ειδικότερα για την τάξη των εργατών, για τον ιδρώτα, τον μόχθο, την επιβίωση τους, με το 2019 να δίνει ανάσα στους ίδιους.

Τονίζοντας ότι για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες εργασίας πρέπει όλος ο χιακός λαός να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, από την κεντρική εξουσία μέχρι την αυτοδιοίκηση, δίνοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και των εργατών.

 

Ο Δήμαρχος Χίου ευχήθηκε με την σειρά του σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού να έχουν για το 2019, καλύτερες συνθήκες εργασίας, με υγεία σε εκείνους και στις οικογένειες τους.

 

Μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δήλωσε  ευγνώμων για την προσέλευση των εργατικών σωματείων και των τοπικών φορέων, που παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, με κύρια αναφορά του, στην βράβευση των δύο δασκάλων και του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά μας είπε, είναι στενά συνδεδεμένος με το Εργατικό Κέντρο, βοηθώντας το σε όλα τα χρόνια της κρίσης, τονίζοντας ότι η πίτα του 2019 έχει συμβολική σημασία, καθώς η σημαία του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο εθελοντισμός, μέσα από την δράση του κοινωνικού φροντιστηρίου και της σχολικής τσάντας.

Ο ίδιος κλείνοντας έδωσε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και των μελών του, τις ευχές του στους υποψήφιους για τις εκλογές που έρχονται τον Μαΐο του 2019, με το μήνυμα ότι αν δεν είναι έτοιμοι να δώσουν το είναι τους για το νησί και τους κατοίκους του, να κάτσουν σπίτι τους.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 23/04/2019 - 19:57

Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον  εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 Η «Κιβωτός» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Πατέρα Αντώνιο που είναι η ψυχή της Οργάνωσης πήγε στο Κέντρο Ημέρας, δείπνησε μαζί με τα παιδιά και συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να συνδράμει στην τεράστιά προσπάθεια που γίνεται εκεί.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει  αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψύχη της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της ο Πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια γι αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου ανοίξουν το σπίτι τους. Φάγαμε όλοι μαζί, πήραμε λίγη από τη δύναμη τους. Τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω. Την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Ποιο είναι το μήνυμα, μιας κι έχουμε Άγιες Μέρες κι έρχεται το Πάσχα; Το μήνυμα είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μαζί».

Πηγή: http://www.skai.gr