Πρωτοχρονιάτικη πίτα με πολιτικά μηνύματα από το Εργατικό Κέντρο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/01/2019 - 06:09

Με την παρουσία των τοπικών αρχών, καθώς και πολλών εκπροσώπων των Εργατικών Σωματείων του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιανουαρίου 2019, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

Πριν την κοπή πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των δύο νέων καθηγητών, Αντώνη Λενίτικα και Ευάγγελου Μπουλμέτη, που εντάχθηκαν στο δυναμικό του κοινωνικού φροντιστηρίου και στον Γιάννη Μανάρα, νέο πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Χίου.
 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Σερβιτόρων Κώστας Λίνας, αναφερόμενος στα γνωστά προβήματα των εργαζομένων ως πρώτων και μονίμων θυμάτων της λιτότητας.

 

Ο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι το 2018 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τους εργαζομένους δίνοντας την δική του ευχή από καρδιάς, το 2019 να είναι μία χρονιά που θα λύσει προβλήματα, ειδικότερα για την τάξη των εργατών, για τον ιδρώτα, τον μόχθο, την επιβίωση τους, με το 2019 να δίνει ανάσα στους ίδιους.

Τονίζοντας ότι για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες εργασίας πρέπει όλος ο χιακός λαός να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, από την κεντρική εξουσία μέχρι την αυτοδιοίκηση, δίνοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και των εργατών.

 

Ο Δήμαρχος Χίου ευχήθηκε με την σειρά του σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού να έχουν για το 2019, καλύτερες συνθήκες εργασίας, με υγεία σε εκείνους και στις οικογένειες τους.

 

Μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δήλωσε  ευγνώμων για την προσέλευση των εργατικών σωματείων και των τοπικών φορέων, που παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, με κύρια αναφορά του, στην βράβευση των δύο δασκάλων και του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά μας είπε, είναι στενά συνδεδεμένος με το Εργατικό Κέντρο, βοηθώντας το σε όλα τα χρόνια της κρίσης, τονίζοντας ότι η πίτα του 2019 έχει συμβολική σημασία, καθώς η σημαία του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο εθελοντισμός, μέσα από την δράση του κοινωνικού φροντιστηρίου και της σχολικής τσάντας.

Ο ίδιος κλείνοντας έδωσε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και των μελών του, τις ευχές του στους υποψήφιους για τις εκλογές που έρχονται τον Μαΐο του 2019, με το μήνυμα ότι αν δεν είναι έτοιμοι να δώσουν το είναι τους για το νησί και τους κατοίκους του, να κάτσουν σπίτι τους.

na_einai_mia_kalyteri_hronia_to_2019_gia_toys_ergazomenoys

Σχετικά Άρθρα