Προτροπή για ειρηνική κάθοδο στο δημοτικό συμβούλιο

Νίκος Νύκτας, δημοτικό συμβούλιο, προσφυγικό - μεταναστευτικό, συντονιστική επιτροπή
Παρ, 21/02/2020 - 13:04

Να κατεβούν μαζικά αλλά και ειρηνικά, για να μην γίνει η όποια αντίδρασή τους λαβή να παρερμηνευτούν, από τα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, οι βασικοί στόχοι των νησιωτών που διαφωνούν με τη δημιουργία υπερδομών, προέτρεψε τους πολίτες από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Νίκος Νύκτας, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της 25μελούς συντονιστικής επιτροπής αιρετών και πολιτών, που ορίστηκε το τελευταίο διάστημα, μετά την επίταξη έκτασης στο Αίπος.

Ο κος Νύκτας αναφέρθηκε στους «ετοιμοπόλεμους» κατοίκους που δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν οικειοθελώς σε βάρδιες για την περιφρούρηση της έκτασης στο Αίπος. Ειδικότερα μίλησε για 400 άτομα που ήδη δήλωσαν παρόντες, ενώ σημείωσε ότι το βασικό ζητούμενο σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι η λήψη μέτρων από μέρους του Δήμου για να στηρίξει την απόφασή του με την οποία δεν αποδέχεται τη δημιουργία υπερδομής.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα ασφαλείας» για να μην υπάρξουν ακραίες καταστάσεις. Ο ίδιος πρότεινε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από σήμερα, και ο Δήμος να συνδράμει με τη χρήση μηχανημάτων του στην περιοχή, την ανάρτηση μαύρων σημαιών αλλά και τη δημιουργία ενημερωτικού σποτ.

Παράλληλα ως συντονιστική, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα υπάρξει επαφή και με τους διαμαρτυρόμενους Λέσβιους, ενώ σε τοπικό επίπεδο και με αφορμή την πρόταση Ξενάκη, τόνισε ότι  οι πολίτες πρέπει να προσέχουν την «5η φάλαγγα» , θεωρώντας ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να βγαίνει ένας αντιδήμαρχος και να μιλάει για χωροθέτηση δομών, όταν είναι εκφρασμένη η αρνητική θέση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα