Προϋπολογισμός υποδομών και περιβάλλοντος στις Οινούσσες

Δελτίο Τύπου
Τετ, 29/12/2021 - 11:30

Με προτεραιότητες την ολοκλήρωση των ζωτικών έργων υποδομών (μονάδα βιολογικού καθαρισμού), την εγκατάσταση και λειτουργία της νέας μονάδας αφαλάτωσης και την εξασφάλιση της υδατικής επάρκειας του νησιού, την δημοπράτηση του κλειστού αθλητικού κέντρου και την δρομολόγηση των προμηθειών και έργων οδοποιίας εντός οικισμού ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών ο προϋπολογισμός του 2022.

Η Δημοτική Αρχή με το ψηφισθέν δημοτικό τεχνικό πρόγραμμα ύψους 3,87 εκατ. ευρώ καθώς και τα υπόλοιπα έργα των προγραμμάτων Leader, ΕΣΠΑ, «Αντ. Τρίτσης», Πράσινο Ταμείο, Ειδικό Αναπτυξιακό κλπ. περίπου 6 εκατ. ευρώ στοχεύει στην αναβάθμιση όλων των υποδομών και δικτύων, απαραίτητων για την ανάπτυξη του νησιού, στην προώθηση των πράσινων λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, ενώ μέριμνα λαμβάνεται για τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού και των μέσων της πολιτικής προστασίας.  

"Παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, που επιτρέπουν οι πόροι της κεντρικής διοίκησης προς το Δήμο, με χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά η επιδοματική στήριξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα προωθηθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση κι εδραίωση του ρόλου της ναυτικής εκπαίδευσης", αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Οινουσσών.

"Στόχος μας", τονίζει το δελτίο, " είναι η ολοκλήρωση των μελετών και των εγκεκριμένων έργων και η αναζήτηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουμε στην ανέγερση του ναυτικού συνεδριακού κέντρου, την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού και την ανακατασκευή της ανατολικής οδού μέχρι την Αλυκή".

Σχετικά Άρθρα