Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Ψήφισμα ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Χίου για προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τρί, 21/01/2020 - 21:17

Ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού Χίου, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη του τόπου μας ως ελκυστικού και συνάμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τις αρνητικές συνέπειες που βιώνει ο κλάδος μας από το ανεξέλεγκτο κύμα προσφύγων που κατακλύζει το νησί μας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα της Χιακής κοινωνίας για την αποφυγή δημιουργίας υπερμεγέθους ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. οπουδήποτε στο τόπο μας.

Απορρίπτει κατηγορηματικά τους σχεδιασμούς που έχουν εξαγγελθεί και συναινεί με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Χίου για την δημιουργία μιας μικρής δομής καταγραφής και άμεσης προώθησης των προσφύγων-μεταναστών.

Παράλληλα ενώνει την φωνή του με την δικαιολογημένη κραυγή διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας και μακριά από κάθε είδους ρατσισμού και ξενοφοβίας εκφράζει την έντονη αντίδραση του και δηλώνει την πρόθεση του να συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις για την αποτροπή ενεργειών που σκοπό έχουν να μετατρέψουν την Χίο μας, μια ιδιόρρυθμη φυλακή ψυχών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του τουρισμού μας , καταστρατηγώντας και καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπειες.

Με εκτίμηση, Αυγουστής Νεαμονίτης Πρόεδρος Φορέα Τουρισμού Χίου,  Συράκης Ιωάννης  Γενικός Γραμματέας Φορέα Τουρισμού Χίου, Κωνσταντίνος Μούνδρος, Εκπρόσωπος MME Φορέα Τουρισμού Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 16:02

Την αντίθεσή της στην επίταξη και στην κατασκευή νέου Κέντρου για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο εκφράζει η Δημοτική Κοινότητα Χίου, η οποία κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεδρίασή της στις 11 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Τάσσεται κατά της επίταξης για την κατασκευή της υπερδομής στο Αίπος και παράλληλα ζητά:

 

Α) Την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας,

 

Β) Να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί καμία άλλη νέα δομή

στην Χίο παρά μόνο ένα κέντρο καταγραφής και ταυτοποίηση, δυναμικότητας το πολύ 500 ατόμων

 

Γ) Να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ για το ρόλο τους,

 

Δ) Να αυξηθεί η φύλαξη στα θαλάσσια σύνορά μας,

 

Ε) Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι της Χίου έχουν υποστεί ζημιές.