"Πυρά" κατά Γ. Γραμματέα Δ. Χίου για "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Τρί, 28/09/2021 - 10:53

Νέα πυρά εκτοξεύει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου κατά του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, σε σχέση με την πρόθεσή του - ύστερα και από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για τη λειτουργία αναπτυξιακού οργανισμού στο Δήμου, να προχωρήσει σε κάλυψη των αναγκών του ανθρώπινο δυναμικό χρησιμοποιώντας "ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους από ΑΟΤΑ άλλου Δήμου.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι θα αντισταθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλεί τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προτρέπει τους προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών να μη συνεναίσουν σε μια τέτοια ενέργεια.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απαράδεκτο, ανυπόστατο και εντελώς ψευδές μπορεί να χαρακτηριστεί το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δήμου Χίου Ζερβάκη Αντώνιου με Θέμα: «Στελέχωση Υπηρεσιών Δήμου Χίου» που απέστειλε στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Προϊσταμένους Τμημάτων και στους εργαζόμενους του Δήμου.

Συγκεκριμένα,την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ.: 77270 έγγραφό του με Θέμα: "Στελέχωση Υπηρεσιών Δήμου Χίου", ο Γενικός Γραμματέας αφού διαπιστώνει τη σοβαρή υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου, την απαγόρευση προσλήψεων που έχουν  επιβάλει οι κυβερνήσεις και  τις οποίες οι Δημοτικές  Αρχές διαχρονικά  υπηρετούν, ζητά από τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες να καταγράψουν τις ελλείψεις τους σε ανθρώπινο δυναμικό. ΟΧΙ για να προχωρήσει στην διεκδίκηση από το κράτος των αναγκαίων κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά έχοντας ως μοναδικό σκοπό να ξεπουλήσει τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Έτσι η Δημοτική Αρχή, μας ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με κάποιον Αναπτυξιακό Οργανισμό άλλων Δήμων, για την πρόσληψη εργαζομένων μέσω της νέας τακτικής της «ενοικίασης»!!!

Σκοπίμως όμως  αποκρύπτει,  ότι σε κανένα Δήμο της Χώρας δεν έχει εφαρμοστεί το μέτρο της «ενοικίασης» εργαζομένων για τις Δημοτικές Υπηρεσίες μέσω των Ανώνυμων Αναπτυξιακών Οργανισμών! Η μοναδική προσπάθεια «ενοικίασης» εργαζομένων από Α.Ο.Τ.Α. έγινε στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτης για τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου η οποία κρίθηκε παράνομη τόσο από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην 2η Υπηρεσία Επιτρόπου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όσο και το Έβδομο (VII) Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄αριθμ.: 917/2021 απόφασή του, κατόπιν δυναμικής νομικής παρέμβασης-προσφυγής και στα δύο επίπεδα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει τις άθλιες μεθοδεύσεις της, σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και των Δημοτών, και να διεκδικήσει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.  Επίσης την καλούμε  να εγκαταλείψει τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων των Υπηρεσιών, που στόχο  έχουν να θησαυρίζουν οι ιδιώτες σε βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χίου, καλεί την Δημοτική Αρχή αντί να υποτιμά και να εμπαίζει τους εργαζόμενους, στέλνοντάς τους μηνύματα εκφοβισμού, να φροντίσει να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών.

Καλούμε τους συναδέλφους που κατέχουν θέση ευθύνης σε όλες τις Οργανικές Μονάδες του Δήμου Χίου, να επιστρέψουν το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα ως απαράδεκτο!   

Οι εργαζόμενοι είναι καλά πληροφορημένοι και προετοιμασμένοι για τις ύπουλες προσπάθειες και τακτικές ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των Δημοτικών Υπηρεσιών από την κυβέρνηση και μεγάλη μερίδα αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν πρόκειται να «τσιμπήσουν στο τυράκι» γιατί η «φάκα» είναι ξεκάθαρη!

Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση ώστε να μην επιτρέψουν την διάλυση του Δήμου και να διαφυλάξουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, όπου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και εξυπηρέτηση όλοι οι Δημότες.

Καλούμε τους δημότες να είναι σε επαγρύπνηση και να ταχθούν δίπλα στους  εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτών των σχεδιασμών.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης για όλους»!

Σχετικά Άρθρα