Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Σε 600 μέτρα και με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο η μετατόπιση του παραλιακού στο αεροδρόμιο

Έτοιμη η μελέτη από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/12/2019 - 12:53

Ένα σημαντικό βήμα για το έργο ζωτικής σημασίας της επέκτασης και βελτίωσης του Αεροδρομίου Χίου πραγματοποιήθηκε. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου παραλήφθηκε ολοκληρωμένη η μελέτη για τη Μετατόπιση της παραλιακής οδού του Αεροδρομίου Χίου.

Το σημαντικό αυτό έργο, όπως τόνισε στην "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος,  είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του για χρόνια επιζητούμενου εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του Αερολιμένα Χίου «Όμηρος».

Η μετατόπιση της παραλιακής οδού έχει προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.700.000 €, θα γίνει σε μήκος 600 μέτρων (από το ύψος των ορίων βόρεια του Βιολογικού μέχρι και το ύψος του χώρου στάθμευσης της Φάρκαινας), ανατολικά θα μετατοπιστούν τα 400 από τα 600 μέτρα και εκτός του δρόμου θα δημιουργηθούν επίσης πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον κο Μπουγδάνο, μετά την μελέτη που κόστισε 33.000 ευρώ, ακολουθούν οι αδειδοτήσεις του έργου οι οποίες όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους εντάσσονται στο "πακέτο" των έργων επέκτασης του αεροδρομίου.

Στόχος μας, είπε, είναι να ενταχθεί η μετατόπιση στο τρέχον Επιχειρησιακό πρόγραμμα και στις προκηρύξεις έργων που θα γίνουν μέσα στο 2020. 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα προβλέπεται και έργο κατασκευής τοιχίου, ύψους 5 μέτρων, μεταξύ αεροδρομίου και δρόμου.

 

 

etoimi_i_meleti_gia_metatopisi_paraliakoy_sto_aerodromio

Σχετικά Άρθρα