Χίος, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Σε.. δόσεις η συζήτηση για τα ΠΡΟΚΕΚΑ στα νησιά

Στη Λέσβο επικεντρώθηκε η σημερινή διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΕΣ- Σφίγγα ο Μουτζούρης για το περιεχόμενό της
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/01/2020 - 15:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Για αλλού ξεκίνησε και αλλού οδηγήθηκε η σημερινή διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, με επίκεντρο τις νέες δομές φιλοξενίας (ΠΡΟΚΕΚΑ)  στην οποία είχε κληθεί και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως είπε πριν λίγο ο ίδιος στο alithia.gr, χωρίς να θελήσει να υπεισέλθει στο περιεχόμενο των όσων ελέχθησαν, η σύσκεψη, υπό τον συντονιστή για το συγκεκριμένο ζήτημα, υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο.  Προφανώς η συνέχεια της συζήτησης για τα υπόλοιπα νησιά θα γίνει  στην αυριανή νέα σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία και έχουν κληθεί και εκπρόσωποι των Δήμων.

Στην σημερινή πάντως συμμετείχαν εκτός του κου Μουτζούρη και του κου Στεφανή, ο Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, και οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αρμόδιοι με το προσφυγικό - μεταναστευτικό Γενικοί Γραμματείς.

Παρά το αλαλούμ με τον προγραμματισμό των συσκέψεων (όπως είπε ο κος Μουτζούρης για να καταλήξουν στη σημερινή τρεις φορές άλλαξε ο χρόνος πραγματοποίησής της, ενώ το περιεχόμενο επικεντρώθηκε στη Λέσβο - κατά τον ίδιο- για λόγους επιλογής των υπουργών), ο Περιφερειάρχης θεωρεί ότι η Κυβέρνηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του θέματος.

"Αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι με λόγους που αλλάζουν καθε μέρα και με υπεύθυνους οι οποίοι εναλλάσσονται δεν θα πάμε πουθενά.", είπε χαρακτηριστικά.

Όσο κι αν ρωτήθηκε επίμονα που κατέληξε η συζήτηση για τη χωροθέτηση του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Λέσβο ο κος Μουτζούρης δεν έκανε καμία ανακοίνωση, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή σύσκεψη.

Σχετικά Άρθρα

Στρατηγός ε.α Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Σάβ, 29/02/2020 - 11:40

Η ανοησία αυτή ήταν ακριβή.

Ενώ τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μια εβδομάδα από σήμερα κανείς δεν θα θυμάται την ΕΔΕ που θα κάνει το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, σκεφθείτε να μην ήταν… προστασίας, για τον ξυλοδαρμό των πολιτών της Χίου ας κρατήσουμε αυτό που είπε η Στρατηγός ε.α της ΕΛΑΣ και υπεύθυνη παλαιότερα για το προσφυγικό πρόβλημα από μεριάς της ΕΛΑΣ, σε συνέντευξη της στον Σκάϊ.

Ολη αυτή η επιχείρηση στα νησιά σημείωσε, που εσείς κρίνετε πόσο… επιτυχημένη ήταν υπολογίζεται ότι κόστισε 250 με 300.000 ευρώ. Αν τα διαχειριζόμουνα εγώ θα τα διέθετα σε πρόσληψη υπαλλήλων για να αποδίδω το άσυλο όσο ταχύτερα γίνεται.