Χίος, Δευτέρα 22 Ιουλίου

Σε ετοιμότητα για το νησιωτικό ΦΠΑ

Β. Παππάς: Περιμένουμε τον προϋπολογισμό, να δούμε αν θα αποτυπώνεται η Πρωθυπουργική δέσμευση
Τρί, 16/10/2018 - 14:50
Β. Παππάς

Κρατά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι όσο παραμένει πρωθυπουργος και εφόσον συνεχίζεται η προσφυγική κρίση, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ θα παραμείνουν στα νησιά μας και ταυτόχρονα ψάχνει να "ανακαλύψει" αν αυτό αποτυπώνεται στα δύο προσχέδια του προϋπολογισμού, χωρίς να βρίσκει άκρη μέχρι στιγμής.

Ο λόγος για τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Χίου, Βασίλη Παππά, ο οποίος ερωτώμενος το πρωί από το Ράδιο "Α" για το εάν θα αναπτυχθεί δράση, μιας και η τελευταία παράταση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, απάντησε ότι εκείνο που θα καθορίσει τη στάση τους είναι ο κρατικός προϋπολογισμός και το εάν θα περιλαμβάνεται σ'αυτόν το συγκεκριμένο μέτρο.

"Είμαστε σε επικοινωνία και με φορείς των υπολοίπων νησιών και με το οικονομικό επιμελητήριο και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων, αφού αποδεικνύεται ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα", ανέφερε ο κ. Παππάς.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.