Σε τουρισμό, ναυτιλία, πρωτογενής παραγωγή και καινοτομία το μέλλον της Χίου

Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/07/2022 - 14:25

Τουρισμός, ναυτιλία, πρωτογενής παραγωγή, καινοτομία, είναι οι στόχοι που θα μας δώσουν το μέλλον της Χίου, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου στο Δημαρχείο Χίου.

Ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος από την πολιτική συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας στο "ΕΡΥΘΑ", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «προχωρήσαμε έργα που συζητάμε εδώ και δεκαετίες. Αντιμετωπίσαμε την μεταναστευτική κρίση που βούλιαξε το νησί και τώρα είναι ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον».

«Σημαντικό το νέο χωροταξικό σχέδιο νέος Χίου, το οποίο τώρα ξεκινάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εργαλείο ο Νέος αναπτυξιακός, με χρηματοδότηση έως 70% για τη Χίο που ξεκινά φέτος. Το ζητούμενο είναι η συνολική, η ολιστική αξιοποίηση» ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα στη στελέχωση των μονάδων υγείας που υπάρχουν στη Χίο, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο ΕΦΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι από το υπουργείο υγείας υπάρχει έτοιμη η προκήρυξη θέσεων για νοσηλευτές και γιατρούς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε και στην δομή στο Θόλος τονίζοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ημέρα που θα δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ,ε βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ενώ προηγήθηκε η απόφαση του ΣτΕ που τελεσίδικα έκρινε νόμιμη την άδεια κατασκευής.

«Σε κανένα άλλο νησί που έγιναν δομές δεν είχαμε την συζήτηση που έχουμε στην Χίο, πιθανά λόγω της εντοπιότητας μου», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης.

se_toyrismo_naytilia_protogenis_paragogi_kai_kainotomia_to_mellon_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα