ΣΕΙΥΧ: Για τον θάνατο συναδέλφου από θερμοπληξία

Τρί, 17/08/2021 - 00:40

«Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους η δουλειά τις ώρες του καύσωνα. Δυστυχώς όμως δεν προλάβαμε τα χειρότερα και έτσι τραγικό θάνατο βρήκε συνάδελφος στο χώρο δουλειάς του μέσα στον καύσωνα από θερμοπληξία» αναφέρει σε ανακοίνωση του και συνεχίζει:

«Ο συνάδελφος άφησε πίσω γυναίκα και παιδί χωρίς κανένα εισόδημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο Σωματείο μας, το συμβάν δεν δηλώθηκε ποτέ σαν εργατικό ατύχημα τη μέρα που βρέθηκε λιπόθυμος, μιας και ο συνάδελφος από ότι φαίνεται δούλευε ανασφάλιστος. Δεν δηλώθηκε ούτε και αργότερα σαν εργατικό δυστύχημα, όταν δηλαδή επήλθε το μοιραίο.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες μιας και με το νομικό πλαίσιο αφήνουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από το συμβάν είναι πάρα πολλά και θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να τα ερευνήσουν: Κάτω από ποιες συνθήκες δούλευε ο συνάδελφος την μέρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο;

Γιατί δεν δηλώθηκε από την αρχή σαν εργατικό ατύχημα; Δεν ενημερώθηκαν οι γιατροί ότι βρισκόταν στη δουλειά;

Πως ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές για περιστατικά εργατικών ατυχημάτων όταν συμβαίνουν και ποιες είναι οι ενέργειες που πραγματοποιούν;

Όσο περνάει από το χέρι μας το θέμα δεν θα το αφήσουμε να περάσει στο «ντούκου». Εν τω μεταξύ, οι συνάδελφοι με θερμοπληξία φαίνεται ότι είναι πολλοί περισσότεροι κάποιοι από τους οποίους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες θυσιάζουν ακόμα την υγεία των εργαζομένων για να βάλουν στην τσέπη μερικές εκατοντάδες ευρώ, δεν χάνουν ευκαιρία να το αποδεικνύουν καθημερινά, ειδικά με την πανδημία του covid-19 έχουν πραγματικά ξεσαλώσει».

 

Σχετικά Άρθρα