Σενάριο απόβασης Αμερικανών στην Χίο!

Σενάρια πολέμου ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ “βλέπει” η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο : “Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία”.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/03/2019 - 05:53

“Πόλεμος στο Αιγαίο”: Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία στο περιβάλλον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αυξάνονται και κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο του αρχηγού των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, με τίτλο “Fleet Tactics and Naval Operations”, το οποίο και επικαλείται. Θέμα του βιβλίου είναι αναλύσεις για διάφορα σενάρια πολέμου, μεταξύ αυτών και στην περιοχή του Αιγαίου.

Η εφημερίδα γράφει για ένα από τα σενάρια του βιβλίου στο κεφάλαιο υπό τον τίτλο “Πόλεμος στο Αιγαίο”, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν οδηγηθεί σε μία μη αναστρέψιμη ένταση και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν την Ελλάδα, επιτίθενται με τον 6ο στόλο τους στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και χάρτες στους οποίους εξηγεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας.

Στον πρώτο χάρτη, σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η Ελλάδα αποφασίζει να εγκαταστήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία, για να αποτρέψει αυτή την κίνηση, προειδοποιεί με σκληρό τρόπο την Αθήνα, η οποία ωστόσο δεν κάνει πίσω και πλοία της κατευθύνονται προς την Κύπρο, αλλά βυθίζονται από το τουρκικό ναυτικό.

Στον δεύτερο χάρτη, Τούρκοι κομάντος ξεκινούν επιχείρηση για την κατάληψη των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Κω.

Στον τρίτο χάρτη, στα νότια της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Σ. Τρούμαν και άλλα πλοία των ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά πλοία.

Στον τέταρτο χάρτη, φαίνονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στα βόρεια της Χίου και νότια της Αμοργού και να στοχεύουν το Αϊβαλί, τη Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό. Το ‘οπλοστάσιο’ του 6ου στόλου αναπτύσσεται στο Κρητικό αρχιπέλαγος στα βόρεια του νησιού.

 

Πηγή: Red Pepper News

Σχετικά Άρθρα