«Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν»

Υπενθυμίζει στον Υφ. Παιδείας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου
Παρ, 16/12/2016 - 15:40

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι για τα νησιά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Γεωργούλης σε επιστολή του στον υφυπουργό του θυμίζει τη ρήση «το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν» και του ζητά να ανασκευάσει.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Απευθύνομαι σε σας απασχολώντας σας –ελπίζω δημιουργικά- για να σας επισημάνω ότι είναι πιθανότατο εμείς οι δύο να έχουμε διαφορετική οπτική από την οποία εκτιμούμε τα τεκταινόμενα. Και τούτο συμβαίνει διότι εγώ έχω πολλές φορές ξυπνήσει από τους ήχους των κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών,  έχω δει πολλές φορές το νησί μου ντυμένο στο χακί και έχω ανησυχήσει επανειλημμένως από οποιαδήποτε αναταραχή συμβαίνει στη γείτονα χώρα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα μου ήταν εντελώς αδύνατο να χρησιμοποιήσω αυτό το σχήμα καθ’ υπερβολή λέγοντας ότι «και να χάσουμε κάποια νησιά δεν είναι σπουδαίο» καθώς γνωρίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα επεδείκνυα ασέβεια προς όλους αυτούς που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους αυτή την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες την οποία εσείς με νεώτερη δήλωσή σας υποβαθμίζετε ίσως επειδή μένετε πλέον στην πρωτεύουσα.

Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τη ρήση «το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν».

 

Ελπίζω να έχετε έως αυτή τη στιγμή αντιληφθεί τις συνέπειες της αμετροέπειάς σας και να προβείτε άμεσα σε πλήρη ανασκευή των δηλώσεών σας.»

Σχετικά Άρθρα