Σχόλιο Σταύρου Τάσσου για την επιστολή της Περιφερειακής Αρχής για διακοπή χρηματοδότησης και έργων στο Βαλιδέ Τζαμί.

Παρ, 17/07/2020 - 06:36

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμάει ότι είναι άστοχες οι δηλώσεις και η επιστολή του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής Β. Αιγαίου, που ζητάει τη διακοπή της χρηματοδότησης και εκτέλεσης του έργου στο Βαλιδέ Τζαμί της Μυτιλήνης (μνημείο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1981) ως αντίμετρο στην απαράδεκτη και επιθετική ενέργεια της τούρκικης κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί.

Αυτή η ενέργεια ευνοεί την πολιτική και τα σχέδια Ερντογάν που βήμα το βήμα κλιμακώνει την επιθετικότητα του και επιχειρεί να οξύνει τις θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές που έχουν οι λαοί.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει η πάλη των νησιωτών, κατά της πολιτικής που εγκλωβίζει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ενθαρρύνουν την Τούρκικη επιθετικότητα και προωθούν το επικίνδυνο σχέδιο για την συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των δυο λαών αξιοποιείται από τους ισχυρούς για τη διαίρεση τους. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. Διεκδικούμε καμιά αλλαγή στα σύνορα μεταξύ των χωρών, καμιά αλλαγή στις συνθήκες που έχουν υπογραφτεί.

Σχετικά Άρθρα