Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο σε λαϊκή συνέλευση οι Πιτυανοί

Παρ, 22/11/2019 - 14:58

Φωτιές έχουν ανάψει οι αναφορές του Υφυπουργού Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Προσφύγων - Μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του 18ου χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού και κυρίως σε περιοχή πλησίον του χωριού τους, στους κατοίκους του Πιτυούς, που σήμερα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρός του χωριού, Μιχάλης Φυτούσης στην "Α", θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπου θα γίνει συζήτηση για το θέμα με την παρουσία και του κου Μηταράκη.

Παράλληλα αύριο στις 6.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί λαϊκή συνέλευση στο Πιτυός. 

"Κανείς δεν θέλει ένα τέτοιο κέντρο στην πόρτα του", ανέφερε ο κος Φυτούσης αποκαλώντας την αναλογία κατοίκων με διαμενόντων στο κέντρο κατά τα λεχθέντα από τον Υφυπουργό Άμυνας, τρελή.

"Στο Πιτυός μένουν 50 άνθρωποι και μιλάμε για μια δομή πλέον των 5.000 ανθρώπων και έρχεται ο βουλευτής να συνδέσει το ΠΡΟΚΕΚΑ με τη δημιουργία στο μέλλον φυλακών. Αυτό είναι τουλάχιστον κοροϊδία γιατί η ανάγκη για ΠΡΟΚΕΚΑ δεν θα πάψει να υπάρχει ούτε σε 15 - 20 χρόνια. Δηλαδή μετά από αυτό θα περιμένουμε να γίνουν οι φυλακές;", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πιτυούς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η περιοχή που είχε υποδείξει εγγράφως όταν είχε τεθεί το θέμα αναζήτησης χώρου για νέες φυλακές βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Πιτυός και 5 χλμ. από την Λαγκάδα.

Σχετικά Άρθρα