

SOS για τον υπερπληθυσμό της ΒΙΑΛ απευθύνει ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης με το παρακάτω έγγραφο του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γεώργιο Κουμουτσάκο, με κοινοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και το Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Κύριε Υπουργέ,
Η κατάσταση στη Χίο εκτραχύνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
Στο Κ.Υ.Τ./Hot Spot της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 πρόσφυγες και μετανάστες με τον αριθμό να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση.
Επιπροσθέτως, οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν και τα προβλήματα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.
Σας διαβιβάζουμε με το παρόν έγγραφο την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς, του χωριού που υφίσταται τα πάνδεινα εξαιτίας του προσφυγικού / μεταναστευτικού.
Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εξαιτίας του συνωστισμού τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.