Στ. Κάρμαντζης: Ανοίγει την πύλη για την επένδυση στα Κεραμεία η επέκταση του αεροδρομίου

Μέσα το διήμερο συμβασιοποιείται και το συνοδό έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 25/05/2021 - 14:24
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον για την τουριστική επένδυση του ομίλου Κολάκη στα Κεραμεία της Χίου, επιβεβαίωσε σήμερα το μεσημέρι από το Ράδιο "Α" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του αεροδρομίου θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της Χίου, κάνοντας ειδική αναφορά στη συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και στις επενδυτικές δραστηριότητες του ομίλου Τσάκου (μαρίνα κ.λ.π.).

"Εγώ συνομιλώ με τους επενδυτές (σ.σ. ομίλου Κολάκη) και φυσικά περιμένουν να δουν πότε θα ολοκληρωθει το αεροδρόμιο για να προχωρήσουν", τόνισε  ο Σταμάτης Κάρμαντζης ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενέργειες του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για το έργο του αεροδρομίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "έδωσε τα ρέστα του".

Σχετικά με τα συνοδά έργα του αεροδρομίου και ειδικότερα εκείνο της επέκτασης της οδού Χρήστου, το οποίο έχει αναλάβει να ολοκληρώσει ο Δήμος Χίου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα συμβασιοποιηθεί αύριο ή μεθαύριο και ευελπιστεί ότι τέλος χρόνου με αρχές του 2022 θα είναι έτοιμο.

Για την επένδυση στα Κεραμεία θυμίζουμε ότι από το 2014 υπήρξαν αναφορές για πραγματοποίησή της και μάλιστα με διαδικασία fast track,  αλλά στην συνέχεια το θέμα  "πάγωσε" και τώρα - όπως φαίνεται- επανακάμπτει στο προσκήνιο. 

Με βάση τα δημοσιεύματα της περιόδου 2014 - 2015 η  επένδυση προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, μπάνγκαλοου συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών και την κατασκευή μαρίνας. 

Σχετικά Άρθρα