Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Στ. Κάρμαντζης: Δεν θα παίξουμε με θέματα ασφάλειας του Κολυμβητηρίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 12/09/2019 - 14:51

«Δεν έχω κανένα έγγραφο και καμία ενημέρωση από την επιτροπή καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων για παρατηρήσεις σχετικά  με την λειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης σχολιάζοντας το θέμα που ανέδειξε η ΑΛΗΘΕΙΑ σχετικά με την έκθεση που …καίει την λειτουργικότητα  του Κολυμβητηρίου.

Ο κ.Κάρμαντζης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να συζητηθούν οι όποιες παρατηρήσεις της έκθεσης της Επιτροπής με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου έτσι ώστε να συναποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα παίξουν – όπως είπε χαρακτηριστικά – με θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν δυσχεραίνει τις όποιες κινήσεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο στάδιο μετάβασης από την προηγούμενη σε νέα διοίκηση στο νομικό πρόσωπο  τόνισε ότι τα νομικά πρόσωπα έχουν αυτοτελή διοίκηση και παρόλο που δεν έχει οριστεί ακόμα νέα υπάρχει η προηγούμενη.

Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία μας και με το Νίκο Λαμπρινούδη, Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου σημείωσε ότι έχει σταλεί το έγγραφο της επιτροπής καταλληλότητας στο φορέα το οποίο εξετάζεται λεπτομερώς, κράτησε χαμηλά τους τόνους, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση – και το έχουν αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις ενέργειες που έχουν κάνει στους αθλητικούς χώρους (αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση έργου για την πλήρη επισκευή και εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου) – βασικό ζητούμενο για εκείνους είναι η ασφάλεια και η αναβάθμισή τους και καταλήγοντας τόνισε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει ζήτημα να σταματήσει τη λειτουργία του το κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος Χίου πάντως στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την μεγάλη και ουσιαστική συμβολή του Ιωνικού Κολυμβητηρίου σε πλήθος δραστηριοτήτων αλλά και στους αγώνες πρωταθλήματος του ΝΟΧ που θα ξεκινήσουν στις αρχές του Οκτώβρη.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:57

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Ακολουθεί δήλωση του υφυπουργού κ. Μηταράκη:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με αίσθημα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του εκλιπόντος, εκπροσωπώ σήμερα τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου. Νιώθω σήμερα, μια προσωπική απώλεια, του γέροντά μου, που με χειροθέτησε, με πάντρεψε, του ανθρώπου που ήταν κοντά μας, τα χρόνια που ζούσαμε οικογενειακά στο Λονδίνο. Χάσαμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Το σεμνό ιεράρχη, που για δεκαετίες ήταν πάντα παρών, δίπλα μας, στις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες όλης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Του ιεράρχη που άοκνα, με πάρα πολύ ενέργεια, είχε για τον καθένα μια ευχή να δώσει, ενώ παράλληλα διαδραμάτιζε πρωτεύοντα ρόλο στη θρησκευτική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Θρόνου και της ορθοδοξίας. Η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και στο μέλλον. Αιωνία του η μνήμη.»