Στ. Κάρμαντζης προς Ν. Μηταράκη: Αφήστε το Θόλος επανεξετάστε τις "Μπαμπακιές"

Τρί, 11/01/2022 - 13:50

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, με την οποία του ζητά να επανέλθει προς εξέταση η πρόταση που είχε καταθέσει για κατασκευή Κέντρου Μεταναστών στις Μπαμπακιές.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Κύριε υπουργέ, με δεδομένη την αναταραχή που έχει προκύψει αναφορικά με την κατασκευή της Δομής στο Θόλος, σας απευθύνω έκκληση δια της παρούσης επιστολής, επαναφέροντας την πρότασή μου για την περιοχή Μπαμπακιές, την οποία παρακαλώ να επανεξετάσετε άμεσα, επανεξετάζοντας συγχρόνως τη δυνατότητα προσέγγισης όλων των διατυπωμένων θέσεων και απόψεων.

Ευελπιστώντας στη θετική σας απάντηση, παρακαλώ δε, τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου να συντονίσει την όλη διαδικασία, ούτως ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.

Στην αντίθετη περίπτωση και με την άποψη του πουθενά και του τίποτα, ελλοχεύει ο κίνδυνος πέραν των προαναφερόμενων να συνεχίσει η λειτουργία της ΒΙΑΛ στην πολύπαθη περιοχή των Καμποχώρων και ειδικότερα του Χαλκειούς.

Κύριε υπουργέ, είναι η ώρα, έστω και αυτήν τη στιγμή, ο καθένας εξ ημών να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Και επειδή γράφουμε ιστορία, είναι σίγουρο ότι όλα αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται ανεξίτηλα.

Προσωπικά, τέλος, κρίνω ότι αυτή μου η πρότασή αποτελεί στάση ευθύνης, σύνεσης και λογικής, κάτι το οποίο περιμένουν από όλους μας οι πολίτες της Χίου».

 

Σχετικά Άρθρα