Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Στ. Κάρμαντζης :"Θα στηρίξουμε την προσπάθεια Μηταράκη αλλά θα σταθούμε και επικριτικά απέναντι του"

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 16/01/2020 - 14:40

Ως ένα «θετικό γεγονός» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που τόνισε ωστόσο ότι «θα στηρίξουμε την προσπάθεια του αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταθούμε σκληρά και επικριτικά απέναντι του».

«Όλοι οι προηγούμενοι που πέρασαν έβλεπαν το πρόβλημα από μακριά, ο Νότης Μηταράκης δεν μπορεί να πει «δεν ξέρω» καθώς ζει το πρόβλημα 5 χρόνια», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Παράλληλα ο Σταμάτης Κάρμαντζης αναφερόμενος στην θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, τονισε ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

«Δεν τιμούν κανένα μας τα παρατράγουδα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα παιδιά δεν είχαν πρόθεση να σπάσουν την πόρτα, απλά ασκήθηκε πολύ πίεση από τον κόσμο που ήθελε να μπει στο Δημαρχείο και είναι ευτύχημα που δεν τραυματίστηκε κάνεις», τόνισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ